Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen hırsızlık olayı, tatil dönüşü işyeri sahibi ve çalışanlarınca fark edilip, Jandarma Komutanlığı’na bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip tarafından 50 güvenlik kamerası ile plaka tanıma sistemi kayıtlarının incelenmesinin ardından 1 adet LED televizyon, 1 adet kamera kayıt cihazı, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet spiral taşlama makinesi, 1 adet laptop, 40 adet gümüş nakış ipliği olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan malzemenin çalındığı tespit edildi.

Jandarma tarafından yapılan teknik ve istihbari çalışmalar sonucunda faillerin Kocaeli’nden gelerek, hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Yapılan araştırma ve incelemede olayın faillerinin R.B. (Erkek-1987) ve Y.T. (Erkek-1981) isimli şahısların olduğunun belirlenmesi üzerine, şüpheli şahısların ikinci el spot metal ve sanayi malzemeleri alım satımı yaptığı anlaşılan işyerinin yer ve adresi tespit edilip eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Jandarma tarafından 28 Haziran 2019 günü yapılan operasyon sonucu çalınan malzemeler ele geçirilip, şüphelilerinden Y.T. yakalanarak sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. R.B. isimli şüpheli ile işbirliği yapan biri kadın iki şahsın yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir.