TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Vakfımızın Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, Balparmak desteği ile 2019 yılında başlattığı “Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi” ile arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları ve arıları korumak için neler yapılabileceği konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.

Ömürleri boyunca bir çay kaşığının ucu kadar bal için 30 bin çiçek gezip 240 kilometre uçan arılar, yüz binlerce polen taşıyarak bitkilerin üremesini sağlıyor. Gıdaların en az üçte biri, arıların tozlaşma işlemi sayesinde elde ediliyor. Çiçekli bitkilerin ve ağaçların yüzde 80'i arıların taşıdığı polenler sayesinde çoğalıyor.

Farkındalık için web sitesi tasarlandı

Arıların ekosistemdeki önemine yönelik farkındalığı artırmak için yetişkinlerin yararlanabileceği, bilgilendirici metinler ve destekleyici infografiklerin yer aldığı bir web sitesi tasarlanmış, herkesin erişimine açık bir şekilde www.arilarvarsa.org adresinde yayına alınmıştır. Geliştirilen web sitesi, Arıların Yaşamı, Arı Ürünleri, Bal Arısı ve Doğa İlişkileri, Arıyı Tehdit Eden Faktörler, Yarınlarımız İçin olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır.

Çocuklara özel bölüm

Ayrıca web sitesinde çocuklara özel olarak hazırlanan “Çocuklar için” bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde çocukların arıların dünyasını, yaşam alanlarını ve sevdikleri bitkileri eğlenerek öğrenmeleri amacıyla geliştirilen “Arılarla Macera” ve “Arılar ve Çiçekler’’ isimli oyunlar ile arılarla ilgili keyifle okuyacakları elektronik dergi, eğitici poster, animasyon film, evde yapabilecekleri etkinlik önerileri yer almaktadır.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak proje kapsamında belirlenen ilimizdeki 9 ilkokulda 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine verdiğimiz eğitimlerle 207 çocuğumuza ulaştık. "www.arilarvarsa.org" adlı internet sitesiyle tüm çocuklarımızın tanışması en büyük dileğimiz” dedi.