“Biz gelecek nesiller tarafından iyi sözlerle anılmak istiyoruz”

Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan; “Yıl boyunca ayda bir defa tüm gönüllüler bir araya geldik. Her ay aramıza yeni gönüllüler katıldı. Amacımız çevre sorunlarına karşı duyarlı insan sayısını arttırmaktır. Bizler sesimizi çıkarmadığımız taktirde dünyamız giderek yaşanmaz hale geliyor. Tarım topraklarımız talan ediliyor. Havamız, suyumuz kirleniyor. Yeşilimiz yok oluyor. İklim değişiyor. Bu kötü gidişe seyirci kalırsak, gelecek nesillerin, evlatlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini nasıl sağlayacağız. Biz gelecek nesiller tarafından iyi sözlerle ve iyi duygularla anılmak istiyoruz. Atalarımızdan yadigar topraklarımıza sahip çıkmakla onlara karşı vefa borcumuzu da ödemiş oluyoruz” dedi.

 

Faruk Tezcan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Yalova’da birinci sınıf tarım topraklarının imara açılması, sanayiye kurban edilmesi, ormanlarımızın taş ocaklarıyla tahrip edilmesi, denizimizin acımasızca kirletilmesi, barajımızı tehlikeye atacak yeni imar alanlarının yaratılması, plastik atıklardan oluşturduğumuz çöp dağlarının Samanlı sıradağları içinde yer alması, tersaneler bölgesi arkasında planlanan genişleme çalışmaları, İzmir otobanın verimli Altınova arazilerinin tam ortasından geçmesi ve bu otobanın Yalova’da yaratacağı nüfus artışı ve sanayi tesislerinin Yalova’ya taşınma girişimleri, bizleri endişeye sevk eden konuların başında gelmektedir. Yine de yeni yıldan, 2013 yılından umutlu olmak istiyoruz” dedi.

 

Tüm TEMA gönüllülerine birlikte yaptıkları  etkinlikler için teşekkür eden Tezcan; “Değerli basınımızın ve Yalovalı çevre dostlarının bizlere verdiği desteğe şükranlarımızı sunuyorum. Yeni yılın Yalova’mıza ve ülkemize iyilikler getirmesini diliyorum” dedi.