TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yaptığı açıklamada; “TEMA ailesi olarak yaşanan olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine, elimizden geldiğince sorunu çözmeye çalışanları desteklemeyi, adımlarımızla çevremizdeki doğa dostu insanları harekete geçirmeyi tercih ediyoruz. Biliyoruz ki bir konudaki farkındalık arttıkça, çözüm de o kadar kolay olacaktır.

TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla çocukların doğada yaşayarak öğrenmesini sağlamayı, doğayla azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve çocuklar için oluşturulacak Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı’yla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçlamaktadır.

“İyilik peşinde koşarak”

İşte bu nedenle, 27 Mart Cumartesi günü 36 kişilik Yalova TEMA takımı, İstanbul Sanal Yarı Maratonunda 2021-TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği projesi için “İyilik Peşinde Koşarak”, adımlarımıza anlam kattık. Parkurumuz Termal Atatürk Köşkünden Karaca Arboretum’a kadar 10 kilometrelik yolda Pandemi koşullarına riayet ederek, doyumsuz manzara eşliğinde koşu ve yürüyüş olarak gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliğinin TEMA Ağaç Kardeşliği Projesine maddi destek sağlamak için 19 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek ‘İyilik Peşinde Koş’, ‘TEMA Ağaç Kardeşliği’ kampanyasına destek olmak isteyenler Yalova TEMA Takımı koşucularının kendi Sosyal Medya hesaplarında paylaştıkları sayfalardan bağışlarını yapabilirler. Sizlerin desteğiyle binlerce çocuğumuzun Ağaç Kardeşimiz olmasını sağlayacak, bol bağışlı bir kampanya dönemi geçireceğimize inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Tüm Yalovalı Hemşerilerimizi Kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz”

Arzu Demir açıklamasını, “2020 Kasım ayında gerçekleşen İstanbul Maratonunda Vakfımızın Ağaç Kardeşliği Projesinde yardımseverlik koşusu yaparak sağladığımız katkı, açılan bağış kampanyasıyla Yalova TEMA Takımı 439 kişiden 14.144 TL. bağış toplamış ve oluşturulan Hayrettin Karaca Ormanıyla 112 öğrenciye doğa eğitimi verilmiştir.

Bu maratonda TEMA Vakfı Türkiye’de yardımseverlik koşusu ile 1.187 koşucusu 17.387 bağışçıdan toplam 872.022 TL kaynak yarattı.  İstanbul Maratonu’nda projeye sağladığı somut katkıyla, 5.813 çocuğumuza doğa eğitimi verecek ve Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı oluşturarak toplamda 11.626 fidanın toprakla buluşmasını sağlamıştır. Bu vesile ile TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliğine verilen destekten dolayı halkımıza Teşekkür ederiz.” Sözleriyle noktaladı.