Çocuk ve Gençlerin Ekolojik okuryazarlığını güçlendirerek doğayı bilen, seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla TEMA Vakfı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği anlaşmaları ile doğa eğitim programları gerçekleştiriliyor.

2000’e yakın öğrencinin program kaydı alındı

Doğa Eğitim Programları kapsamına 50’den fazla okulda, 100’e yakın sınıfta – 2000’e yakın öğrencinin program kaydı alındı.

Yalova TEMA İl Temsilcisi Arzu Demir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Birbirinden keyifli etkinliklerimizi öğretmenlerimizin sınıflarında öğrenciler ile kasım ve mayıs ayları aralığında yüz yüze uygulamaları beklenmektedir. Eğitim Programları ve destekleyici materyaller ile öğrencilerimiz kasım ayı içinde buluşacaklar. Programı uygulayan öğretmenlerimize dijital katılım belgeleri ise uygulama takip formunu dolduran tüm öğretmenlerimize haziran ayı içinde gönderilecek” açıklamasında bulundu.

Çocukların doğa ile bağ kurmaları hedefleniyor

TEMA eğitim programları hakkında açıklama yapan Arzu Demir,

“Minik TEMA-Önüm Arkam Sağım Solum Toprak Programı ile çocukların doğada hissederek, dokunarak, koklayarak, işiterek doğayı keşfetmeleri ve doğayla bağ kurmaları hedeflenmektedir.

Yavru TEMA-Doğadaki Yaşamı Keşfediyorum Programı ile çocukların doğayla bağ kurmaları ve çocukların doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri de keşfetmeye başlamaları hedeflenmektedir.

Ortaokul TEMA-Yeryüzünde Yaşam programı ile çocukların doğa ile bağ kurmaları ve günlük yaşamdaki tercihlerinin doğayı nasıl etkilediğini fark etmeleri hedeflenmektedir.

Lise Tema-Sürdürülebilir Yaşam programı ile Gençlerin sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık kazanmaları ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik harekete geçebilmeleri hedeflenmektedir.” Şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Demir, “Doğa Eğitim Projeleri ile öğrencileri buluşturmaya devam edeceğiz”

Yalova İl Temsilciliği olarak birbirinden keyifli eğitici Doğa Eğitim Projeleri ile de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencileri buluşturmaya devam edeceklerini aktaran Demir, “İl genelinde de uyguladığımız projelerimiz ise;

Türkiye’de sadece 40 ilde uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi; Yalova’da 60 tan fazla sınıfta, 1300’e yakın öğrenci ile uygulanacak.

Türkiye’de sadece 5 ilde uygulanan Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi; Yalova’da 6 sınıfta, 200’ e yakın öğrenci ile uygulanacak

Bu yıl uygulanması beklenen yepyeni projemiz İklim Değişikliği Eğitim Projesi İlkokul 3 ve 4. sınıflarda; Ortaokullarda 5. Ve 6. Sınıflarda; Liselerde 9.ve 10.sınıflarda Kasım ayı içinde başvuruları alacağız

Bu yıl uygulanması beklenen bir diğer projemiz ise Ağaç Kardeşliği Projesi İlkokul 3 ve 4. Sınıflarda ikinci dönem başvuruları alınacak” dedi.