Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova İl Başkanlığı tarafından Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 37.’ci kuruluş yıldönümü kutlamasına; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Dadaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Adliye Hâkimi Murat Şavklu, Sahil Güvenlik Komutanı Selçuk Özkan, İlçe Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Metin Kalender, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Kaytazdere Belediye Başkanı Al Kangal, AK Parti Teşkilat Başkanı Kutalp Koyunoğlu ve Teşkilatı, CHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Giray, MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Altun ve Teşkilatı, İYİ Parti İl Teşkilat Başkanı Talip Bayburtlu ve Teşkilatı, Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Demirhan ve Teşkilatı, Gelecek Partisi İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve Teşkilatı, Memleket Partisi İl Başkan Yardımcısı Bayram Özgürbüz ve Teşkilatı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Başkanı Ayhan Polat, Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Sekreteri Hasan Kolcu, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, TEMAD Derneği Üyeleri ve konuklar katıldı.

Yıldız, “TEMAD, emekli astsubaylar ve ailelerinin tek temsilcisi”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova İl Başkanlığı tarafından Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 37.’ci kuruluş yıldönümü kutlaması açılış konuşması yapan TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız, TEMAD, 17 Ekim 1984 tarihinde 2847 sayılı özel kanunla kurulan, kanun gereği ‘kamu yararına’ faaliyet gösteren, Türkiye’deki 121.881 dernek içinde ön sıralarda yer alan, 44 il, 50 ilçede toplam 94 şube ve 5 temsilciliği ile ve 35.000’e yakın aktif üyesiyle faaliyette bulunduğuna değinerek, “Yüzlerce öğrenciye burs veren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu üyesi, emekli astsubaylar ve ailelerinin tek temsilcisi güçlü bir sivil toplum örgütüdür.”

Yıldız, “Amacımız Yalova’da yaşayan tüm asker emeklilerine ulaşabilmek”

Başkan Yıldız, Yalova’da derneğin 2005 tarihinde kurulduğunu ve 300 üyesinin olduğunu ifade ederek, “Amacımız Yalova’da yaşayan tüm asker emeklilerine ulaşabilmek ve üye sayımızın en kısa zamanda en az bin civarı olmasını sağlamaktır. Tabii ki üye sayısını artırırken aynı zamanda üyelerimizin iyi gününde kötü gününde onların yanında olabilmektir.”

Yıldız, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiği bir meslek grubuyuz”

TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız, Yalova TEMAD Derneği olarak yaşadıkları çevreye ve sorunlara duyarlı, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini söyleyerek, “Emekli olsa dahi askerlik ruhunu ve disiplinini kaybetmeyen, vatan ve millet sevdalısı Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiği bir meslek grubuyuz.”

Yıldız, “Kahramanları temsil etmekten onur ve gurur duyuyoruz”

Başkan Yıldız, yıllarca Ülkenin her karış toprağına ayak basan, bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getirerek, “En çok şehit veren ve gazisi olan Vecihi Hürkuş’ları, Ömer Halisdemir’leri ve sayısız kahramanları temsil etmekten onur ve gurur duyuyoruz.”

Yıldız, “Gizli kahramanlarımız eşlerimiz idi”

Gece gündüz, nöbet, görev derken yıllarca evlerini, sevdiklerini ihmal ettiklerini vurgulayan Başkan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bizler için görev her şeyden önce geldi. Bizim yapmamız gerekenleri doğal olarak birilerinin yapması gerekiyordu ve yaptılar da işte onlar gizli kahramanlarımız eşlerimiz idi. Bizimle birlikte her güçlüğe göğüs gerdiler, evde yokluğumuzu aratmadılar. Kendilerine huzurlarınız da teşekkür ediyorum.”

Yıldız, “Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum”

Astsubaylar Günü ve 37’nci Kuruluş Yıl Dönümünde kurucuları bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anarak, kaybedilenlere Allah'tan rahmet ve hayatta olanlara ise uzun ömürler dileyen TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız, “Vatanımızın birliği, beraberliği ve bütünlüğü için cansiperane bir şekilde görev yapan, kahraman meslektaşlarıma ve Mehmetçiğe başarılar dilerken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

Bu güzel ve anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valim ve Protokole, Siyasi Parti ve STK Temsilcilerine, Basın Mensuplarına, Üyelerimize ve Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu geceye katkılarından dolayı Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a teşekkür ediyorum.

Astsubaylar Günü ve derneğimizin 37.’nci Kuruluş Yıl Dönümü kutlu olsun. Rabbim birlikte nice yıllar kutlamayı nasip etsin.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından katılım sağlayan konuklara yemek ikram edildi.

Yemeğin ardından Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 37’nci Kuruluş Yıldönümü Kutlama katılan konuklar oyun havası oynayarak, eğlenip güzel vakit geçirdi.

Haber/Serhat Oruç