Çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Coşkun, yetkililerle durum değerlendirmesi yaptı. Yangının çıktığı gün haberi alır almaz bölgeye giden, fabrika yetkililerine ve işçilere geçmiş olsun diyerek ilgilenen ve olayı yakından takip eden Coşkun, sonraki süreçte de bu müessif olayı an ve an takip etmişti.

Yangın tamamen kontrol altına alınıp, söndürülene kadar yetkililerden anında bilgi alan Milletvekili Coşkun, yangından dolayı büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Aksa Akrilik Kimya A.Ş.’de incelemede bulunan Coşkun, “Esas itibariyle önemli olan can kaybının yaşanmamasıdır. Fabrika, yangından sonraki ikinci günde üretime başladı. Temizlik ve bakım onarım çalışmaları hemen başladığın da yerinde gördük. Tüm bunları bilmek ve görmek üzüntümüzü azalttı. İşçilerimizle de görüşüp onların da üzüntülerini paylaştık. çalışmalarını yerinde inceledik.

  Sadece Yalova için değil, ülkemiz içinde  önemli bir istihdam ve ihracat potansiyeli olan Aksa’da çıkan yangını duyan herkes üzüntü duymuştur. Maddi zarar çalışmaları devam etmektedir. Bizim en büyük tesellimiz can kaybının olmaması, bir insanımızın burnunun dahi kanamaması olmuştur. Bu vesile ile AKKÖK Grubuna (ailesine) tekrardan geçmiş olsun” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Yangında, canla başla çalışan fabrika çalışanları ve itfaiye gruplarına da teşekkür etti.

  Aksa Akrilik Kimya A.Ş. Genel Müdürü ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörü, Milletvekili Coşkun’a olay anında ve sonrasında gerçekleştirdiği ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, vermiş olduğu moral ve desteğin AKKÖK Grubu yönetimi ve çalışanları için önemli olduğunu ifade etti.