2019-2020 Eğitim ve Öğretim 1. yarı yıl tatilinin 17 Ocak Cuma günü başlamasıyla, Yalova’da ki otellerde konaklamalarda ki artış net bir şekilde görüldü.

Yeşili, doğası, marka kültür mirasları ve şifalı kaplıca sularıyla her daim adından söz ettirmeyi başaran Yalova, TV kanallarından izlediğimiz ünlü isimlere Terma City farkıyla tatil yaşatıyor.

Ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen yarı yıl tatillini çocuklarıyla Terma City Kral Odasında geçiriyor. Yalova’ya ilk defa geldiğini, Türkiye’nin birçok ilini gezdiğini söyleyen ünlü oyuncu, ‘’Sanat dünyası tatillerini yurt dışında geçirirlerken, ben Anadolu’yu tercih ediyorum. Doğu ve Güneydoğu illerinin tanıtımını kendi sosyal medya hesabımdan yaparak Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın para harcayarak yaptığı tanımı tek başıma yapıyorum’’ şeklinde konuştu.

Yeşilmen, ‘Ailece, çoluk çocuk Terma City’e geldik’’

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeşilmen, “Ailece, kalabalık bir şekilde çoluk çocuk geldik. Yalova’ya ilk kez geliyorum. Daha önce hiçbir açılış, kısmet olmamıştı. Bu ilk gelişim. Bugün Yalova merkeze indik. Sahili gezdik. Birkaç yer var görmek istediğim. Hava şartları müsait olursa göreceğim. Onları zaten sayfamda da yayınlıyorum. Aslında Yalova’nın tanıtımı için de çok iyi oluyor. Bilmiyorum, siyaseten farkında mı üsttekiler? Ben baya Yalova için çalışıyorum.”

Yeşilmen, ‘’Ben bir gezginim’’

“(evlicocuklugezgin) adında bir sayfam var. Artık bir gezginim ben. Türkiye’nin çok farklı topraklarını, Mardin’den Diyarbakır’a Yalova’dan Alaçatı’ya her yeri, gezilmeyen görülmeyen yerleri paylaşıyorum. Tüm detaylarıyla; kafeleriyle, otellerini tanıtıyorum.

Yalova’nın şelaleleri varmış. Yaz olsa gidecektik. Ama otel konsept olarak, dizayn olarak Yalova küçük bir il düşüncesiyle gelmiştim. Termal City’i böyle muhteşem beklemiyordum. Beklentimin üstünde çıktı Termal City. Ben, bakımı falan da seviyorum. SPA vesaire, ondan dolayı mutluyum.”

Plaket bekliyorum

“Ben, gezmeyi de seviyorum. Yay burcu yükselen de yay olunca kimse tutamıyor. Şirince’den geldim. Önce Şirince’ye gittik. 3 gün önce sömestr başladı. Herkes yurt dışına gidiyor, bütün sömestr Dubai’ye gidiyorlar. Kayak merkezlerine yurt dışına gidiyorlar. Ben hala Türkiye topraklarında turizm acentesi gibi gönüllü bir şekilde devam ediyorum. Umarım Kültür Bakanlığı bana bu anlamda sahip çıkar. Ama yani bunun için insanları tutuyorlar. Plaket te bekliyorum. İnsanlara maaş veriyorlar, para veriyorlar, olanak sağlıyorlar, Türkiye turizmini tanıtsın diye. Ben kendim yapıyorum bunu. Yani bunun farkında olurlar umarım bir gün. Farkındalar mı bilmiyorum yani.”

Onca gördüğüm otel arasında en lüx…

“Bence şu an onca gördüğüm oteldeki kral dairesi en lüx, en büyük olan otel. Tabi ki tebrik ediyorum, bence sizler içinde çok büyük bir şans diye düşünüyorum. Yalova’da böyle bir yatırımın olması, yani buraya da çok üst düzey insanlar gelecek, siyasiler gelecek. Onlar için de iyi. Sizin için de iyi. Bir yandan sağlık SPA, termal, bir yandan konfor.”

Yalova da yaşayanlar çok şanslı

“Yalova’nın yeşillendirmesinde sanki birazcık, fidan dikme olayını mı arttırsak? Daha bir ormansı mı yapsak? Her şey çok güzel ama, şu çevredeki kendi fikrim canlandırma yapılabilir diye düşünüyorum. Doğa da çok önemli bir şehir için. Yazın şelale var ama kışın yeşillikler arasında boğulabilir. Her yere yapılabilir. Güzel bir çalışmayla güzel işler yapılabilir. Yalova’da yaşayan insanlar da şanslı. İstanbul’a yakın olması da çok güzel bir şey. Bursa’ya da yakın bir il Yalova. Bunlar çok büyük bir şans. Değerlendirsinler bence.”

Erbil için dua ediyoruz

“Ben, Adana, İstanbul, Bodrum’da yaşadığım için açıkçası gidemiyorum. Ama kızıyla irtibattayım, bilgi alıyorum Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumu hakkında.

Bir ara iyileşti, sonra tekrar yoğun bakıma alındı. Şimdi yine yoğun bakımda. Vücut hastalığa bir kere teslim olduğunda, ne kadar dirayetli de olsa insan, mücadele de etse yenilebilir de. Erbil’e bol şifa diliyorum. Benim için çok önemli, çok kıymetli bir sanatçı. Hayatımdaki birçok şeyi ona borçluyum. Türkiye’ye Mehmet Ali Erbiller her zaman gelmiyor. Bakıyorum bir muadili de yok. Hem zekâsıyla hem halka olan ilgi, alakasıyla halkın onu sevmesi, hani muzip espriler, her ne kadar belden aşağı bile olsa halk onu kaldırdı. Şu an çıksa birisi aynısını yapsa herhalde taşlarlar. Ama bir tek ona yakışıyordu. Yani bu belden aşağı espriler, bir tek o anlıyordu, bir tek o güldürüyordu. Yüzümüzü güldüren insanların azalması kötü bir şey.” Diyen Yeliz Yeşilmen, Mehmet Ali Erbil gibi komedi yapan birinin olmadığından yakındı. Yeliz Yeşilmen; “Şu an baktığımda bütün diziler dram, bir komedyen, bir komedi dizisi, bir komedi filmi göremiyorum. İşte bir Cem Yılmaz vardı ama açıkçası Cem Yılmaz’ı da çok komik bulmuyorum. Gösterilerini beğeniyorum ama filmlerini komik bulmuyorum. Şahan bu konuda biraz daha hani ama tek karakterle gidiyor. Ama bunların halkla o kadar diyaloğu yok. Ekranın böyle bir insana ihtiyacı vardı ama ekranda şu an böyle bir insan yok. Zaten magazine döndük. Saçma sapan yarışmalar bunları hiç beğenmiyorum. Şifa diliyoruz. Umarım sağlığına kavuşur. Keşke birilerini yetiştirseydi. Ama kimse kimsenin boşluğunu dolduramaz. Umarım Allah uzun ömür versin. Belli olmaz mucize yani tekrardan karşımıza çıkabilir.”

Bir kraliçeden, bir sultana

“Bülent hanımın kaldığı bir oda da bir kraliçeden bir sultana devrolurdu diye düşünüyorum. Ben tadını çıkarıyorum o çok çıkartamadı herhalde. Süt banyoları planlarım var. Bugün küvetimde süt banyosu düşünüyorum. 3 – 4 gün falan kalacağım. O çok kalmadı ama havasını her yerde hissediyorum. Buradan kendisine sevgiler saygılar. Benden sonra kime nasip olacak merak ediyorum.”