HABER: Abdullah Bozkurt

İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü'nden mezun olduğu gece geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan ve belden aşağısı felç kalan Mehmet Sefa Öztürk, tekerlekli sandalyeye bağımlı kalmasına rağmen hiçbir zaman yaşama azmini kaybetmedi. Mezun olduğu gece geçirdiği motosiklet kazasında omurilik felci olan Mehmet Sefa Öztürk Bale bölümünden mezun olduğu gece, balet olarak profesyonelliğe tam anlamıyla atıldığı gece engelli oldu.

Hayatına tekerlekli sandalye ile devam etmeye başlayan Mehmet Sefa Öztürk Danstan hiç vazgeçmedi. Tekerlekli sandalye ile bale yapmaya devam ediyor.

2019 yılında Almanya’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan Mehmet Sefa Öztürk’ün hikayesinden etkilenen Terma City çalışanları kendi aralarında para toplayarak Öztürk’e tekerlekli sandalye hediye etti.

Otel çalışanları destek olmak istedi

Engelli vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirten Terma City Otel Yönetim Kurulu Üyesi Turan Kürüm, “Bizler Mehmet Sefa beyin hikayesini sosyal medyadan öğrendik. Terma City ailesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın, sanatın, sporun yanındayız. Mehmet Sefa bey ile yaptığımız görüşmede, hikayesinden çok etkilendik. Kendisi de özel bir sandalyeye ihtiyacı olduğunu ve İtalya’da kişiye özel olarak üretildiğini belirttiler. İthalatçı firma ile iletişime geçtik. Bizi en çok sevindiren, duygulandıran olay şu oldu. Olayı duyan personellerimiz, bu sandalyeyi yönetim kurulumuzun değil kendilerinin temin etmek istediğini söylediler. Tabi sandalyenin meblağsı birkaç personelimizin bir araya gelerek temin edebileceği rakamın çok üzerindeydi. Haber çok kısa bir süre içerisinde firmamıza yayıldı. Bin den fazla personelimiz var. Neredeyse hemen hemen hepsi katkı sağlamak istediklerini söylediler. Sandalyeyi Türkiye’ye getirmeyi başardık. Çok daha önce teslim etmeyi düşünüyorduk, öyle planlamıştık ama pandemi koşulları sebebiyle üretiminde, Türkiye’ye gelişinde bazı aksamalar oldu. Ama hoş bir sürpriz oldu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Mehmet beye sandalyesin teslim etmek üzere burada toplandık. Bu bağlamda hem Mehmet beyin hem de Mehmet bey ile beraber tüm bireylerimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz. Terma City ailesi olarak da her zaman onların yanında olduğunu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öztürk, “Umarım daha nice şampiyonluklara vesile olur”

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Mehmet Sefa Öztürk, “26 yaşında bir motosiklet kazası geçirdim, konservatuvarın mezuniyet gecesinde. Ama dans etmekten vazgeçmedim hiçbir zaman. Her zaman dans etmeye devam ettim. 2008 başında dansa geri döndüm. En son bu süreçte 2019 yılında bir Avrupa Şampiyonası yapıldı Almanya’da. Avrupa Şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonası’nı kazandıktan sonra Terma City Yönetim Kurulundan Çağatay Alaçam’la sohbet ediyorduk. Ne olabilir, biz sana bir armağan vermek istiyoruz dedi. Bunun bir sandalye olacağını düşündük. Çünkü nasıl bir koşucunun alacağı en güzel hediye en iyi koşu ayakkabısıysa, tekerlekli sandalyeli bir dansçının da alacağı en güzel hediye bir sandalyedir. Bugünde sandalyedeyim. Benim için çok özel bir durum bu. Çok özel bir hediye bu. Çok yüksek meblağlar bunlar, çok yüksek fiyatlar. Bu konuda destek almak mutluluk verici. Umarım daha nice şampiyonluklara vesile olur. Amacım bu. Gerçekten Terma City ailesine, tüm çalışanları ile kapıdaki görevlisinden, kat hizmetlerine bakan personeline kadar, tüm Terma City ailesine çok çok teşekkür ederim” açıklaması yaptı.