Ankara’da düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Okul Müdürü Cem Akıncı, kazanılan ödülünü teslim aldı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova’da da başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi yürütülüyor.

  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında, 81 ilden en iyi örnek uygulamaları seçmek için, bakanlığa bağlı okullardan yaptıkları uygulamalar istendi. Örnek uygulamaları başarı ile yürüten, model çalışmalar yapan okullar arasından, uzmanlarca yapılan incelemeler neticesinde 40 ilden, 40 okul 'Çevre Beratı' almaya hak kazandı.

  ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ülkemiz genelinde 40 okulun kazandığı Çevre Beratı ödülüne Yalova Termal Fen Lisesi layık görüldü. Ankara Mamak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Okul Müdürü Cem Akıncı, kazanılan Çevre Beratı ödülünü teslim aldı.

   Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı çevrenin önemine dikkati çekerek, doğaya bırakılan atık maddelerin toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun böyle bir başarıya imza atan, Yalova Termal Fen Lisesi ailesini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.