Türkiye'de Ts İso 9001:2015 Ulusal Kalite Belgesi, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Millî Eğitim Bakanlığı İsg Koordinatörü Özkan Avcı ve İl Müdürlüğü Kalite Hizmet Birimi tarafından Yalova Termal Fen Lisesi'nde yapılan törenle verildi.

Törende konuşma yapan Millî Eğitim Bakanlığı İsg Koordinatörü Özkan Avcı; “Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi’nde kaliteye vurgu vardır. ISO 9001 standardına göre belgelendirme birimi oluşturduk. Bu belgelendirme birimi kalite yönetim sistemi adına belge veriyor. Tarafsız, tutarlı, geçerli ve güvenilirliği olan bir belge, yani Termal Fen Lisesi şu an uluslararası standartta bir yönetim sergilediğine sahip oluyoruz. Yalova ilinin, bir lisenin öncelikli olarak bu belgeyi alması da çok manidar. O anlamda sizin idarenizin, yönetiminizin İl Milli Eğitim Müdürümüzün ciddi liderliği ve katkısını burada görmüş oluyoruz. Hepinizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Kalite Yönetim Bölgesi ISO 9001 belgesini almaya hak kazanan ilk lise olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun konuşmasında; “Yalova Termal Fen Lisemize; ilimizi, okulumuzu, ilklerle buluşturan başta yöneticilerimiz olmak üzere, okulun eğitim kalitesini arttırmak için fedakarca çalışan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, memurlarımıza, yardımcı personellerimize ve bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen okul aile birliği başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile tüm velilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.

2023 vizyonu artık okuyan, okuduğunu anlayan, tasarlayan, geleceği yorumlayan ve üretken nesilleri hedeflemektedir. Termal Fen Lisesi öğrencilerinin akademik başarısı her zaman üst seviyedeydi. Artık bilimde, sanatta, kalitede, çevreci; doğaya karşı saygılı öğrenciler yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece tek bir alanda, tek akademik başarıda değil, her alanda çocuklarımızın kendini geliştirdiği ortamları oluşturmaya gayret ediyoruz.

Bakanlık temsilcimizin de ifade ettiği gibi, Türkiye’de kalite belgesi alan, almaya hak kazanan ilk lise olmanın da gururunu, mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Biz, öğrencilerimizi vatanına, milletine, bayrağına sevdalı üretken nesiller olarak yetiştirirken bir standarda getirmek zorundayız.  Bunun için de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm okul ve kurumlarımızda bu belgeyi almaya çalışacağız. Ben tekrardan emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor; Yalova Termal Fen Lisemizin Türkiye’de kalite belgesini ilk olarak almasından duyduğum mutluluğu da belirtmek istiyorum.

Eğitimde marka kent olma yolunda hızla ilerleyen birçok başarı hikâyesini yazmaya devam edeceğimizi temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle tekrar selamlıyor; saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

ISO 9000 Kalite Standartları Serisi, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi’nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmış olan bir standartlar bütünüdür. ISO 9001 ise Kalite Yönetim Sistemi’nin kurulması esnasında uygulanması gereken şartları tanımlayan ve belgelendirmeye esas teşkil eden standardı olduğu belirtildi.

Konuşmaların ardından Termal Fen Lisesi Müdürü Cihat Cem Akıncı’ya, "TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni takdim edildi.