Türkiye'nin 9 bölgesinde 60 ilin katılımıyla yapılan şampiyonalarda bölge birincisi olan Erzurum, Batman, Mersin, Isparta, Konya, Aydın, Yalova, Kayseri ve Diyarbakır ilerine ait takımlar katılacak.

   Mendilkapmaca ve Tseksek oyunlarının yer alacağı şampiyona 4 set üzerinden yapılacak. Mendilkapmaca oyunu 3 set, Tseksek oyunu ise 1 set üzerinden çift yenilgi eleme sistemine göre yapılacak.
     Turnuvayla ilgili teknik toplantının 26 Haziran 2013 tarihinde Atatürk Fen Lisesi Konferans Salonu’nda yapılacağını belirten ÇOSKK MKF İl Başkanı İsmail Baloğlu, "Şampiyonanın eleme turları 27-28 Haziran 2013 tarihlerinde Çekmeköy Alikuşçu Ortaokulu Spor Salonu ve Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi Spor Salonunda yapılacak. Final karşılaşmalarıysa Ümraniye de 29 Haziran 2013 tarihinde Haldun Alagaş Spor Salonu oynatılacak. 1 haziran tarihinde Balıkesir ilinde düzenlenen Marmara bölge şampiyonasında oyun liderliklerini Esra Ersungur ve Fatmanur Altındal’ın yaptığı Termal ortaokulu takımı bölge şampiyonu olmuştur. Marmara bölgesini temsil edecek Termal ortaokulu’nun  Türkiye şampiyonasında favori. Desteklerinden dolayı Yalova il Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman , Termal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan ve Termal Belediye başkanı İsmail Atik’e teşekkür ederim. ÇOSKK Türkiye şampiyonasının 30 Haziran 2013 Tarihinde boğaz turu ve tarihi yerlerin gezilmesi ile sona erecek’dedi.