Yalova Devlet Hastanesi’nde 4 yıldır görev yapan yeni işletme müdür yardımcılarından Mehmet Nurhan Toksöğüt, Bodrum ve Marmaris de 2 şer yılturizm sektöründe görev yapmış deneyimli bir isim.

15 yıldan bu yana Yalova Devlet Hastanesinde görev yapan Ümit Gürbüzoğlu ise, 10 yıl boyunca Baş Diyetisyen olarak görev yapmış donanımlı bir bürokrat. 

Topsöğüt, ‘Kabe’nin içinde kıble sorulmaz’

Üniversite yıllarında ve ondan sonraki dönemlerde de, Turizm sektöründe 4 yıl çalıştığını belirten Topsöğüt, ‘Özel sektörde hizmet veren bir hotel de, 2011 yılında revir sorumlusu, 2012 yılında da gece müdürlüğü görevlerini yaptım. Şuan, Üsküdar Üniversitesi’nde sağlık turizmi üzerine yüksek lisans yapıyorum.Yalova İl Sağlık Müdürü Hakan Sezen’in görevlendirmesiyle, T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıca Tesisleri’nde 15 gün önce göreve başladım. Termalin tanıtımı, Termal Turizminin önemi gibi, Sağlık Turizm kültürünü,yeni göreve başladığım bu tesiste, diğer ekip arkadaşlarımlayapmayı hedefliyorum’ dedi. 

T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıca Tesisleri’nde göreve başladığımda, tesis içinde dikkatimi çeken kurşunlu hamam üzerinde ki, Sultan Abdulhamit’in Osmanlıca yazdığı yazıyı fark ettim. Osmanlıca yazının çevirisinin özellikle olmaması, dikkatimi çekmişti. Şu an içinbu konuyla ilgili bir çalışma yapıyorum. Birkaç Üniversitenin hocasına, bu Osmanlıca yazıyı gönderdik, Türkçe çevirisini yapacaklar bize.

Onun dışında, Atatürk’ün 100 senedir hiç dokunulmamış duran saunayı görünce çok etkilendim. Buranın, bu hikayesini öğrenmeye başlayınca, beni ne kadar etkilediyse diğer insanlara da aynı şekilde etkileyeceği düşüncesindeyim.

Turizm açısından çok büyük potansiyele sahip bir yer T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıca Tesisleri. Etkilendiğim şeylerden birisi de, Güney Kore Milletvekili geldi buraya. İşletme Genel Müdürümüz Gülnur Mert’le beraber, En Tepe Restauranta çıktık. Buradan, İstanbul’un Çamlıca tepesi dahi görünüyor ve o manzaranın bütünlüğünden de çok etkilendim. Yeni görev yerimi çok seviyorum. Kabe’nin içinde kıble sorulmaz, burada çalışan insanlara da, Dünya’nın en güzel işletmesinde çalıştıklarını söylüyorum. Görev yapan personelimize, özellikle bu işletmenin kıymetini bilmeleri gerektiğini aşılamak için çabalıyorum’ dedi.

 

Gürbüzoğlu, ‘Yalova Devlet Hastanesi’nin, 3 mutfağını da ben kurdum’

1997 Hacettepe Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümü’nden mezun olan yeni Müdür Yardımcısı Ümit Gürbüzoğlu, ise 5 yıl Adıyaman Gölbaşı Devlet Hastanesinde Diyetisyen olarak görev yapmış alanında tecrübe sahibi bir doktor. 15 yıldan bu yana Yalova Devlet Hastanesinde görev yapan Gürbüzoğlu, 10 yıl boyunca Baş Diyetisyenlik olarak görev yaptı. 

Yalova Devlet Hastanesi’nin, 3 mutfağının da Ümit Gürbüzoğlu tarafından kurulduğu bilgisini veren T.C. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıca İşletme İdaresi Müdür Yardımcısı Ümit Gürbüzoğlu, ‘Gittiğim her hastanede, ilk giden diyetisyen ben olduğumdan mutfaklarınkuruculuğu hepbana nasip oldu.

Anadolu Üniversitesi Sağlık İşletmesi mezunuyum. Daha sonra da, Anadolu Üniversitesi Konak İşletmeciliği Bölümünü bitirdim. Yalova Termal Kaplıca Tesisleri’nde bir gün çalışmayı aklımdan geçiyordum ama, bu kadar erken bir zamanda (mezun olur olmaz) göreve geleceğini düşünmemiştim. Burada olmaktan çok mutluyum. Çok güzel bir ekibimiz var, birlikte çok güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu göreve geldiğim içinde gerçekten çok mutluyum’ şeklinde konuştu.

Haber: Ayhan Polat