24 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 12.21 sularında N.E. (Erkek-1978) ve N.Ö.E. (Kadın-1978) isimli vatandaşların Teşvikiye Beldesi Erikli Şelalesi Mevkii’nde dağlık ve ormanlık alanda gezintiye çıktıkları esnada yağmur nedeni ile yönlerini kaybettikleri ve kaybolduklarını bildirmeleri üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Kaybolan vatandaşları bulmak için İl Jandarma Komutanlığı’ndan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden toplam 54 kişilik bir arama ve kurtarma ekibi oluşturuldu. Kurtarma çalışmaları çerçevesinde 156 Jandarma İhbar GSM konum belirleme, yer tespiti ve iz takibi özelliklerinden yararlanılarak başlatılan arama kurtarma operasyonu 25 Temmuz 2019 Perşembe günü sabah saatlerinde sona erdi ve kaybolan vatandaşlar bulundu.

Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kaybolan şahısların 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığı ile telekonferansa özelliği ile yer tespiti yapılarak ihbarın alındığı gün 12.25’de arama faaliyetine başlanılmış, ancak ilerleyen zamanlarda şahıslarla telefon irtibatının kesilmesi ve şahısların bölgenin yabancısı olması sebebiyle yer tarifi yapamamaları nedeniyle gece de aralıksız olarak yapılan arama faaliyetleri sonucunda 25 Temmuz 2019 günü saat 08.45 sıralarında kaybolan şahıslara dağlık ve sık ormanlık alanda ulaşılmıştır. Şahıslar bulunduğu yerden Jandarma kuvveti marifetiyle alınarak sağlık kuruluna sevk edilmiş, herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.