Ziyarete, Tema Onursal Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, Yalova Tema İl Vakfı Başkanı Faruk Tezcan, Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Yalova teşkilatı ve Tema İl Vakfı gönülleri katım sağladı.

     Tema’nın ana sözleşmesinde, siyaset yapılmaması gerektiğini belirten bir maddenin olduğunu söyleyen Yalova Tema İl Vakfı Başkanı Faruk Tezcan, ‘Hiçbir partiye yandaş olamıyoruz. Siyasilerin bazen işine geliyor, bazen de gelmiyor. Biz konu ne olursa olsun kimseden, hiçbir partiden, etkilenmeden ne söyleyeceksek söylüyoruz. Daha öncede, MHP ve AK Parti teşkilatı bizi ziyarete gelmişti. Onlara da bu söylediklerimi demiştim. Tema vakfı, Türkiye’de, baskı yaparak, Tarım Kanunu’nu çıkartan, vakıftır. Şimdi de, Su Kanun’u taslağı hazırladık. Kendi danışmanlarımızla, Su Kanun’u tasarının çıkması için çaba harcıyoruz. Uzun zamandır, bilimsel olarak çalışmalar yapıyoruz’ dedi.

    Tezcan, ‘Mecliste bekleyen, ‘Doğayı Koruma Kanunu’ taslağı var. Bu taslak eğer hazırlandığı şekilde, meclisten geçerse, doğayı tahrik edici birçok unsuru olacak. Siyasilerden beklentimiz ise bu konuda taraf olup, hazırlanan taslağın o şekilde meclisten geçmesini engellemektir’ dedi.

      Tezcan’ın konuşmasının ardından, ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

Haber Foto: Gamze Yüksel