Düzenlenen yarış takvimine göre koşunun tarihi 11 Kasım 2018 Pazar günü olarak belirlendi. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile Yalova Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen koşu, İstanbul Veliefendi Hipodromunda yapılacak. Koşu 2000 metre kum (sentetik) pistte 3 yaş ve yukarı İngiliz atlarının katılımıyla gerçekleşecek. Koşuyu kazanan atın sahibi 90 bin liralık ödülün sahibi olacak.

“Yürüyen Köşk bu kentin en önemli sembolüdür”

    “Yürüyen Köşk bu kentin en önemli sembolüdür” diyerek sözlerine başlayan Başkan Salman; “Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin bir sembolü niteliğindeki Yürüyen Köşk’ü Yalova’nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla önemli bir adım attık. Yürüyen Köşk’ü ve kentimizi sadece ülkemize değil dünyaya tanıtmak için bu projeyi Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile yapılan görüşmelerimizin ardından hayata geçirdik. Yürüyen Köşk Ata’mızın bizlere en büyük mirasıdır. Bize düşen görev o mirası en iyi şekilde koruyup kollamak ve tanıtmaktır. Bizde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

  11 Kasım Pazar günü düzenlenecek yarışı izlemek isteyen Yalovalılar, 8 Kasım 2018 Perşembe gününe kadar 0544 3419900 numaralı telefondan iletişime geçerek kayıt yaptırabilirler.