Meslek liselerinin temel amacının bireyleri çalışma hayatına, uygulama faaliyetleri içerisinde yetiştirmek olduğunu belirten ve okulun gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Hasan Sağlam, "Bilgi ve becerilerini geliştiren öğrencilerin ürettikleri ürünleri, günümüz piyasa koşullarında başarılı bir şekilde pazarlayabilmelerini öğretmek de mesleki eğitimin bir parçasıdır. Bakanlığımız da öğrencilerin bu yöndeki eğitimlerini güçlendirmek için “markalaşma” çabalarını özendirmektedir.

Sağlam, “Patent kurumundan ilk onayımızı aldık”

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temelini oluşturan Tarım Bölümümüzün üretim faaliyetlerini bir marka adı altında birleştirmek amacıyla bir marka çalışması başlattık. İşte “AstarteGarden” markası bu süreçte ortaya çıktı.

Astarte antik dönemde birçok kültürde bereket, bolluk anlamına gelmektedir. Toprak tarih boyunca yaşamın bereket kaynağı olmuştur. Bu duygudan hareketle tarım alanımızın faaliyetlerini “bereket bahçesi” anlamına gelen “AstarteGarden” adı altında markalaştırmayı amaçladık.

Marka başvurusunu patent kurumuna yaptık, ilk onayımızı aldık. Bundan sonra tarım alanımızın üretimlerini “AstarteGarden” markası altında satışa çıkarmış olacağız. Öğrencilerimize markalaşarak değer üretmenin de en az üretmek kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz.  Ayrıca okulumuz bünyesinde bulunan diğer alanlarımızın faaliyetlerine yönelik de markalaşma çalışmalarımız devam etmektedir." Açıklamasında bulundu.