Cemiyet  başkanı Ayhan Polat ve cemiyet üyelerine yapılan ziyarette, Medya ve PTT arasında yapıla bilecek  işler, PTT`nin yaptığı hizmetler söz konusu oldu. Karşılıklı anlaşma şeklinde geçen toplantıda PTT Başmüdürlüğü ile Yalova Gazeteciler Cemiyeti arasında işbirliği yapılacağına dair anlaşma yapıldı.

  Anlaşmaya esasen PTT`nin hizmetlerinden Yalova Gazetecile Cemiyeti için indirimli kullanma imkanları sunulucağı, cemiyet ise bünyesinde faaliyetde bulunan tüm yayınların PTT`nin  tüm kampanya ve duyurularla alakalı ilanların`nın yayınlanmasına destek vereceğini dile getirdi.

  Toplantı asnasında PTT`nin elde ettiği başarılar konuşuldu. Selçuk Tokay`ın sözlerine göre bu gün  Türkiye coğrafyasında PTT adına hizmet yapmayan bir nokta yoktur: “Her ilçede PTT müdürlüğümüz vardır. Bu gün PTT adına iş yapan ajentalarımız var. O yüzden bu gün eminlikle  “PTT her yerde var” diye biliyoruz”.

  Daha sonra Medya ve PTT`nin ortak problemleri ile alakalı fikir mübadilesi yapıldı. Gazete okuma meselesinin yazılı mektuplaşma ile tarihe geçit yapma aşamasından modern yaşam tarzıyla ayak uydura bilmesi için yapıla bilecek işler konuşuldu.

  PTT Başmüdürlüğü sorumlusunun sözlerine göre, PTT`nin özel günlerde özel kampanyalar hayata geçirmekle mektuplaşma`nın günümüzde yer ala bilmesi için hizmetlerini devam ettiriyor. Yani, PTT başmüdürlüğü özel günlerde hücretsiz tebrik kartlarının dağıtılması gibi kampanyalarla mektuplaşmayı canlı tutmak ve tarih olmaması için adımlar atıyor.

  Örnek olarak,  bu günlerde PTT Başmüdürlüğünün teşkilati desteği ile “Babalar günü” ile alakalı kart dağıtımına başlanıldığıda, belirtildi.