Yalova’da Belediye’nin her türlü program ve projesinde ilk olarak başvurduğu yerin karanfil evler olarak göründüğünü söyleyen Topçular, ‘ Karanfil evler, bulundukları mahalledeki bayanların sosyal ve kültürel hizmet vadiyle bir nevi zorla kayıt altına alındığı yerler olarak karşımıza çıkmaktadır.

      Sosyal bir proje gibi gösterilen karanfil evler kurulduğu günden beri amaçları dışında siyasi emellere hizmet etmektedir. Yalova belediyesinin son yıllarda yaptığı tüm organizasyonlara katılması zorunlu hale getirilen karanfil evlerin finansmanının ne şekilde sağlandığı da büyük bir soru işareti olarak karşımızdadır Buralarda bir nevi resmi olarak istihdam edilen kişilerin yüksek maaş aldıkları da, Yalova kamuoyunda oldukça fazla konuşulmaktadır.

      Bununla birlikte son günlerde Yalova kamuoyunu rahatsız eden bir diğer konuda TOBB tarafından YTSO’ya gönderilen Ramazan erzak paketlerinin büyük bölümünün karanfil evler kanalıyla dağıtılması ve asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmamasıdır. 256 adet erzak paketinin bu şekilde dağıtılması basından öğrendiğimiz kadarıyla AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nusret Karaalioğlu’nu da rahatsız etmiştir. Ne Yalova Belediyesi’nden ne de Ak Parti İl Başkanlığı’ndan bu konuda bir açıklama gelmemesi yardımların yandaşlara dağıtıldığının açık bir göstergesidir.

      Kuruluş amacı halkı eğitmek ve istihdam edilmelerine yönelik kurs vermek olan Karanfil evlerin bu amaç doğrultusunda ne kadar yararlı olduğu soru işaretidir. Ayrıca halka samimi gibi görünerek çeşitli etkinliklere götüren, kendi propagandasını yapan başta belediye başkanı ve mensup olduğu partinin yöneticileri bu konuda halka karşı vicdani bir suç işlemektedirler’ dedi.

       Toçular, ‘Ak Parti’nin maaşla görevlendirdiği mahalle başkanları özellikle belediye başkanının Ak Parti’ye geçmesiyle karanfil evleri mahalle seçim büroları gibi kullanmaktadır. Karanfil evler hakkında tüm Yalova kamuoyunun önünde cevap verilmesi gereken sorular şunlardır: Karanfil evler mahalle muhtarlıklarına alternatif olarak mı faaliyet göstermektedir. Karanfil evlere iyi niyetle üye olan vatandaşların haberleri olmaksızın Ak Parti’ye üye yapılması ne kadar doğrudur. Karanfil evler siyasi mi? yoksa sosyal bir kurum mudur? Karanfil evlerin finansmanı nereden ve nasıl sağlanmaktadır. Tüm bu değerlendirmeler ışığında, karanfil evler Ak Parti İl Başkanlığı’na mı? Yoksa Yalova Belediye’sine mi hizmet etmektedir? ’dedi.