Topçular,” Bu gün 17 Ağustos 2013.  Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Marmara Depremi’nin 14. yıldönümü. Üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen Asrın felaketi olan Marmara depremini unutmak ve yaşamamak mümkün değildir. Bu felakette birçok yakınımızı, birçok arkadaşlarımızı, sevdiklerimizi, vatandaşımızı kısacası Yalova’mızı kaybettik. 

Asrın Felaketi olarak tarihe geçen Marmara Depremi’nin 14. Yılında yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yüce rabbim mekânlarını cennet etsin.
Ülkemizin sanayisinin kalbi ve can damarı olan, nerdeyse Marmara’nın tamamını kapsayan bu felaket dünya haber basınında yer almıştır. Marmara bölgesinde yaşanan bu sıkıntılı süreci en aza indirgemek ve insanlarımızı şefkatle kucaklamak için harekete geçen başta 57.Hükümetin mensuplarına ve insanlık adına seferber olan herkese minnetlerimizi sunuyoruz.” Dedi.
        Topçular, ‘Deprem sürecinde bu büyük felaketin üstesinden gelme ve normal hayata dönebilmek için aziz milletimizin göstermiş olduğu çaba, gayret ve seferberlik ruhu Milletimiz için övünç kaynağıdır. Ne yazık ki, depremin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen, iktidar partisi AK Parti’nin deprem ile ilgili yapılması gerekenlerle ilgili hiçbir çaba ve gayretine rastlanmamıştır.     Tüm açıklığı ile ortadadır ki, bulunduğumuz bölge birinci derecede deprem kuşağındadır ve risk altındadır. Bütün bunlar göz önüne alınarak iktidar partisini deprem öncesi yapılması gerekenlerle ilgili bir an önce harekete geçmesi için uyarıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yüzyılın felaketi olan Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın diyoruz’’dedi.