Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma törenine, Yalova MHP İl Başkanı Hasan Topçular, İL Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları, İlçe Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yalova Ülkü Ocakları Başkanı katılım sağladı.

       Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma töreni hakkında açıklama yapan Topçular, ‘MHP Lideri Devlet Bahçeli, 07 Eylül Cumartesi günü Söğütte’ki Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük şenliklerine katıldı.

    Osmanlı Devleti’nin filizlendiği bu mukaddes topraklarda, her yıl Eylül ayının ilk yarısında ceddimiz Ertuğrul Gazi anılarak şenlikler düzenlenir.

      6 Eylül Cuma günü başlayan anma programı Cumartesi ve Pazar günüde devam etti.

7 Eylül Cumartesi günü sabah saat: 09:00’da MHP Lideri Devlet Bahçeli, Söğüt Belediye önünde karşılandı. Saat 10.00’da Hükümet konağı meydanına intikal edildikten sonra, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli kalabalık bir şekilde partililerle birlikte mehteran bölüğü eşliğinde Ertuğrul Gazi’nin türbesine kadar yürüyüş yaptı.

  Türbede dualar okundu, daha sonra Sayın Genel Başkanımız Bahçeli, eşliğinde esnaflar ziyaret edildi ve partililer yoğun ilgi ile ziyaretini tamamladı.

9 Eylül Pazar günü ise Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli saat 09:45 itibarı ile Ertuğrul Gazi Türbesini yoğun bir kalabalıkla tekrar ziyaret ettikten sonra etkinliklerin yapıldığı tören alanına geldi.

    Törende konuşma yapan Sayın Genel Başkanımız, tören sonrası küredeki Dursun Fakıh Türbesini ziyaret etti.  Program sonrası Sayın Genel Başkanımız Ankara’ya döndü’dedi.