Ülke karanlık bir devreye sürüklendi

Ülkenin, karanlık bir devreye sürüklendiği söyleyen Topçular, ‘Demokratikleşme paketi açıklanacak diye neredeyse davul zurna çaldıracak hükümet farkına varmadan bizi nasıl da demokrasinin uğramadığı üçüncü dünya ülkeleri seviyesine indiriyor? Sanki ülkemiz zorbalıkla yönetiliyor, sanki demokrasi hiç uğramamış bir ülkeye demokrasiye yeni kavuşmuş toplum imasıyla bir kez daha bu yolla milletimiz küçük düşürülmüştür’ dedi.

Ak Parti zihniyetini ülkeye bir kara leke daha sürdü

     Ak Parti zihniyetini ülkeye bir kara leke daha sürdüğünü ifade eden Topçular, ‘İlkokuldaki çocuklara Türklüğün asaletini öğretmek yerine, büyük bir gururla söylediğimiz andımızı kaldıran bu seviyesiz paketi kabul etmiyor ve kınıyoruz. Çünkü bu paketi isteyen Ak Parti’nin kendi bağımsız siyaseti değil, PKK ve İmralı Canisi’dir. Bu da paketin hazırlanmasında kiminle çalışıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Özel okullarda Kürtçe ya da resmi olmayan herhangi bir dille eğitim vermek bölücülüğü desteklemekten öteye gitmez. Daha önce tek dil, tek bayrak, tek millet diyen Erdoğan ne oldu da bugün kendini inkâr ederek halkı kandırmaktadır?’dedi.

     Topçular, ‘Alfabemize eklenmeye çalışılan harfler, köy ve kasabaların isimlerinin farklı bir dille adlandırılması, zihniyet bozukluğundan ve etnik bir unsuru yeni bir millet haline getirme uğraşından başka bir şey değildir. Açıklanan paketle yandaşların dışındakilere fayda sağlayacak tek bir madde maalesef yoktur. Eğer bir ülkenin dili tartışma konusu oluyorsa, o ülkenin bölünmesine zemin hazırlandığı bir döneme girildiğinin göstergesidir’ dedi.

 

Başörtüsü siyasi malzeme haline getirildi

Başörtüsünü serbest bırakma konusunda ülkenin yüzde doksanının hem fikir olduğunu belirten Topçular, ‘Bu konuyu bu paketle açıklayarak şov yapan Ak Parti’nin, paketteki diğer maddelerle başörtüsünü aynı kefeye koyması, başörtüsünün siyasi malzeme haline getirildiğini açıkça ortaya koymaktadır’ dedi.

      Topçular, ‘Siyasi partilere üyelikteki kısıtlamaların kaldırılması, ileride planlanan tezgâhın önünü açmaktadır. Terörden yargılananların da siyasi partilere üye olup, kolaylaştırılan eş başkanlık maddesi de ileride çokça duyacağımız şu laf öbeğini doğuracaktır. “ BDP eşbakanı Sayın Öcalan.” İşte bu laf öbeği senelerdir çoluk çocuk demeden, gencecik fidanlarımıza kıyan bu caniye saygınlık kazandıracaktır. Başbakan 76 milyon destekliyor diyerek kendi kendini tatmin ediyor; hadi bir referandum yap bakalım, ülkede andımızın kaldırılmasını isteyen kaç kişi var sen ve partililerin dışında. Gezi olaylarını referanduma taşıma hevesi güden zihniyet bu kadar önemli bir konuda referandumun gerekliliğini kavrayamamaktadır’ dedi.

MEB ne işe yarıyor ki farklı müfredatlara müsaade ediyor?

Topçular, ‘Özel okullar ayrı bir kurum mu ki farklı bir dilde eğitim versin? MEB ne işe yarıyor ki farklı müfredatlara müsaade ediyor? Barajı düşürüp devlet yardımını her partiye vermek, dolaylı yönden PKK’ya para aktarmaktan başka bir şey değil’ dedi.

Andımızı göğsümüzü gere gere okumaya devam edeceğiz

    Topçular, ‘Sayın başbakan taşeronu olduğu büyük ve karanlık güçlerin isteklerini bir bir itina ve özenle yerine getirerek halkına ihanet etmektedir.  Bunu da yalanla, dolanla, ihanet ve sahte gözyaşlarıyla başarmaktadır. Başbakan ayrımcılıkla mücadele edeceğiz diyor, ama asıl ayrımcılığı kendisi yapıyor. Biz andımızı göğsümüzü gere gere okumaya devam edeceğiz. Varsın bizi bu bölünmeyi destekleyen paketi onaylamadığımızdan dolayı anti-demokratik ilan etsin’ dedi.

Öcalan artık saygın bir hale ne yazık ki getirildi’

     Milletin yıkım sürecinin son demlerine gelindiğinin farkına varması gerektiğini ifade eden Topçular, ‘Bu hükümet artık işi çığrından çıkarmıştır. Bu milletin düne kadar tükürükleriyle boğacak kadar zavallı bir mahlûk olan Öcalan artık saygın bir hale ne yazık ki getirilmiştir.

      Başbakan Erdoğan ne yaparsa yapsın,  ne ile kim ile yol arkadaşlığı yaparsa yapsın bu yüce milleti bölmeye ne kendisinin ne de arkasındaki pis ellerin gücü yetecektir. Bu pakette daha önce de belirttiğimiz gibi Öcalan’a özgürlük sağlayacak adımların ilki ve en önemlisi atılmıştır. Ancak, bu millet ne imtihanlar atlattı, şimdi de bu imtihanı alnının akıyla atlatacak ve karayı ak gösteren bu zihniyeti tarihin derin karanlıklarına gömecektir. Buradan başbakan ve zihniyetine çanak tutanlara sesleniyoruz: Yaptıklarınızın hesabını çok ağır bir bedelle ödeyeceksiniz ve tahmin edemeyeceğiniz sonuçları göreceksiniz. Biz Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri bu vatan uğruna binlerce şehit verdik. Üç kuruşluk zihniyetlerin istediği gibi bu ülkede at koşturmasına asla izin vermeyeceğiz’ Dedi.

   Topçular, ‘Gururla ve haykırarak diyoruz ki;’Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm Diyene!’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel