‘Kentsel Dönüşüm projesinin, seçim yatırımı’

     Yalova MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Roman Mahallesi olarak bilinen 10 hektarlık alanın, riskli alan ilan edilerek, kentsel dönüşüm yapılması konusunda, ‘Yalova bu tür projeleri kaldıracak alt yapıya henüz sahip değil, halkın ‘Kentsel Dönüşümle’ ilgili yeterli bilgiye sahip olması lazım’ dedi.

          ‘Roman Mahallesi’ndeki insanlar mağdur edilmemeli’

Roman Mahallesi’nde yaşayan insanların düzgün bir şekilde yaşama haklarının olduğunu, oradaki insanları mağdur etmeden projenin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Topçular, ‘10 hektarlık alan yıkıldığı zaman orada yaşayan insanların, konut yerleri hazır mı? Proje diyorlar ama ne yapılması gerekiyor, net olarak ortada değil. İnsanlar mağdur edilmeden, bu proje hayata geçirilmeli. Oradaki insanlarında düzgün bir hayat yaşamaları gerek. Roman vatandaşlarımızda bizlerden biriler, güzel yaşamak haklarıdır. Proje’den önce insanları bilinçlendirmek gerek ama Yalova Belediyesi bu konularda, hep rant peşinde. Daha sonraki günlerde, Kentsel Dönüşüm’le ilgili araştırmalar yapacağız. Kentsel Dönüşüm hakkında daha net bilgiler edinip, vatandaşlarla paylaşacağız. Yalova şuanda birçok şeye hazır değil. Roman vatandaşlarımız çok düzgün bir ortamda yaşamıyorlar. Oradaki ortam gerçekten Yalova’ya yakışmıyor. Bir konuda karar verirken, herkesin hem fikir olması lazım, kul hakkı göz ardı edilmemeli’ dedi.

‘Milletin gözünü boyuyorlar’

        Yalova Belediyesi’nin her hafta bir açılış yaparak vatandaşın gözünü boyadığını söyleyen Topçular, ‘Paşakent Mahallesi’ne Yakup Koçal, sosyal tesis ve yüzme havuzunun temelini atmıştı. Bunların hepsi göz boyama, bu bir yatırım değil. Her hafta bir açılış gerçekleştirecek diye, milletin gözünü boyuyorlar. Orada, halı saha projesi olacak diye yüklenici firmayı da yazmışlar ama yüklenici firmanın bile o sahayı yapacağından haberi yok. Nasıl proje hazırlıyorlar ben anlamıyorum’ dedi.

‘Yerel seçimlerin sonunda göreceğiz, vatandaşın kimlerden umudunu kestiğini’

      Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun’un bayram sonrası yaptığı basın açıklamasına sert dille cevap veren Topçular, ‘Temel Bey’in konuşmalarını ben ciddiye almıyorum, kendisi burada hamaset yapıyor. Böyle siyasi oyunlarla bir yere varması mümkün değil. Temel Coşkun, ilk önce yapmış olduğumuz açıklamalara cevap versin. Türk milliyetçilerin ve başka siyasicilerin umudunu milletinden kesmesi demek, vatanından milletinden umudunu kesmesi demek. Çirkin siyasetle bir yere gelinmez. Kendisi bayramda bizle miydi? Nereden biliyor bayramda ne yapıp yapmadığımız. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz, nerde olup olmadığımız konusunda da kimseden izin alacak değiliz. 12 yıllık iktidarlar, Yalova’da istihdama dönelik ne yaptılar? Bizim nerede gezdiğimiz, nerede, halkla kucaklaştığımızı herkes biliyor, kendisine hesap mı vereceğiz. Temel Coşkun’un siyasi hayatı yalanlar üzerine kurulu, bu kendisini küçültür. Siyasi hayat, doğrular üzerine kurulmalı. Yalova’da işsizlik konusunda bir açıklama yapmıştı, bu konuda da kendisine cevap verdim yine cevap vermedi. Vatandaş her şeyi görüyor. Yapıyoruz, ediyoruz laflarıyla hep geçiştiriliyorlar. Açıklasınlar, Yalova’da ne yapıldı? Altınova’dan Armutlu’ya geziyoruz diyorlar, Armutlu’ya verdikleri liman sözünü yerine getirdiler mi? Yalova’da İDO’da yıllardır imza kampanyası yapıldı bir sürü şey söyledik. Halkın derdine derman mı oldular? Yalova’yı hangi noktada temsil ediyorlar. Yerel seçimlerin sonunda göreceğiz, vatandaşın kimlerden umudunu kestiğini. Bunlar kendi çıkar işleri doğrultusunda hareket ederler. Bunlar, devletin işini çarçur ederek, hareket eden siyasi partinin temsilcileri. Türklüğü ortadan kaldırmaya çalışan bir siyasi parti. Kusura bakmasınlar, Türk Milletini yok sayacaksınız, bütün değerlerine hakaret edeceksiniz, bayramda sağa sola gideceksiniz, onlar ortada yok, biz varız diyeceksiniz. Siz kimsiniz, sizin siyasi maziniz nedir? Bu konuda en son konuşacak insan Temel Bey’dir. Vatandaşı düşünecek olsalar, Yalova’ya bir çivi çakarlardı. 30 Mart’taki seçimlerde bu düzeni bozacağız. Biz buna yeminliyiz. Temel Coşkun, seçim sonuçlarını görünce neye uğradığını şaşıracak. Biz uyarıyoruz, söylüyoruz, dikkate almıyorlar. 12 yıl AK Parti’nin övündüğü şey nedir, şantiye dediği olay nedir? Ben bunu anlayamıyorum. Memur, işçi herkes sıkıntılı. Muhalefet istemeyen, bir siyasetle karşı karşıyayız. Biz burada milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz çalışmalara, Yalova ses veriyor’ dedi.

‘Açılışlarda, boy gösteren milletin gözünü boyayan partideğiliz’

 Topçular, ‘Biz ilk adaylarımızı açıklayan partiyiz. Adaylarımızla her gün gezen, esnaf ziyareti yapan halkla kucaklaşan bir partiyiz. Biz kendi gibi bayramda vatanla kucaklaşan parti değiliz. Yalandan açılışlarda, boy gösteren milletin gözünü boyayan partide değiliz. Kendi dışındaki partiler ne zaman,  ne yapacağını, halkla buluşacağını, iznini ondan alacak değil. Biz kendi programımız kendimiz belirleriz. Her siyasi parti bunu kendi yapar. Biz seçimlerde 4 ay önceden adaylarımızla yola çıkmışız. Önümüzdeki 15 gün içerisinde merkez adayımızı açıklayacağız. Ak Parti, Yalova’da hiçbir şey yapamamanın getirdiği sonuçlarla, şeytanca siyaset yapıyorlar. Korkunun ecele faydası yok,  Yalova’da değişim zamanı gelmiştir. Bu konuda MHP güce, beceriye sahiptir. Yalova’nın bütün bölgesinde iddialıyız. Kazanmak için çalışacağız.  Yaptığımız çalışmaları, vatandaş konuşacak biz değil. İşimizi yapacağız, vatandaş yapılanları görecek. Vatandaş o zaman MHP’yi bırakmak istemeyecek. Sadece bu seçime yerel seçim olarak bakmamak lazım. Önümüzdeki genel seçimler için, yerel seçimler çok önem taşımaktadır. Türkiye çok sıkıntılı dönemden geçiyor. Bölünme noktasındayız. Allah korusun, kardeş kavgası olacak. Türk’ün yapmış olduğu mücadeleyi göz önünde bulundurup ona göre seçim yapmak zorundayız. Ona göre vicdan sahibi olmamız lazım’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel