Yalova Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü, Yalova merkezinde 2020 yılı için ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerler, Valilik Makamının 23/01/2020 gün ve 665 sayılı onayı ile uygun görülmüş olup, söz konusu bilgileri, açıklama yaparak aktardı.

Yalova Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:” İlan olunan bu karar ve tedbirlere uymayan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk gösteren veya riayet etmeyenler hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ilgili maddeleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42.maddesi uygulanacaktır. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. Ve 26. Maddeleri gereğince tespit ve ilan olunur.”

2020 yılı içerisinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü düzenlenecek alan ve güzergahlar şu şekilde açıklandı;

1.15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı toplantı alanı

Toplanma alanı: Gazipaşa Caddesi üzeri Deprem Anıtı; bireysel katılımlar için bu maddede belirtilen toplantı yeri.

Yürüyüş güzergahı: Toplanma alanı (Gazipaşa Caddesi) ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı arası.

Toplantı yeri: 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı.

Dağılma yön ve yerleri: Toplantı alanına çıkan Cumhuriyet Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Cengiz Koçal Caddesi ve Rıhtım Caddesi.

2.Batı Minibüs garajı toplantı alanı

Toplanma alanı: Yaşar Kuş Caddesi ile Nehir Sokak kesişimi; bireysel katılımlar için bu maddede belirtilen toplantı yeri.

Yürüyüş güzergahı: Toplanma alanı (Yaşar Kuş Caddesi ile Nehir Sokak Kesişimi) ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arası.

Toplantı yeri: Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde bulunan batı minibüs garajı.

Dağılma yön ve yerleri: Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Stadyum Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi ile toplantı alanına çıkan diğer cadde ve sokaklar.

3.Afiş asılacak yerler

Yalova Belediyesi tarafından belirlenen afiş panoları ve billboardlar.

4.Pankart asılacak yerler

Miting alanında düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen yerler ile Yalova Lisesi önü, GOP okul köşesi, Orman İşletme Müdürlüğü önü, Raif Dinçkök Kültür Merkezi önü, İDO karşısı, Halk Eğitim Merkezi arasında bulunan pankart asma yerleri.