Tosun açıklamasının devamında, “Büyük milletlerin, büyük destanları vardır. Vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz, şehid ve gazilerimiz; 15 Temmuz’da bir kez daha bayrağa asil rengini kazandırmış, aziz ecdadımıza yaraşır yeni bir diriliş destanı yazarak gelecek nesillere, ibret ve kahramanlıklarla dolu bir demokrasi mirası bırakmıştır. 15 Temmuz, büyük Türk milletinin en büyük destanlarından birinin adıdır. 15 Temmuz, canlarla ödenen bir destanın adıdır. Canlarla ödenen bedel milletin yüreğinden asla silinmez.

“ Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” diyen İstiklal şairimizin dediği gibi 15 Temmuz gecesi milletimizin ne tank, ne uçak ne de tüfekle asla durdurulamayacağının en güzel örneğidir.

O gün milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Türk milletinin devletinin yanında yer alarak tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele örneği göstererek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Devletine karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı birlikte hareket etme iradesini sağlam bir şekilde ortaya koymuştur. Bizlere düşen yaşanan olaylardan ders çıkararak geleceğin Türkiye'sinin inşasında adımlarımızı sağlam atmaktır. Çocuklarımıza, gençlerimize 15 Temmuz'u anlatmak o ruhu yaşayarak demokrasiyi ve millet iradesine saygıyı içselleştirmeleri adına çalışmalar yapmak bizim için bir vatan ödevidir.

Eğitim camiası olarak, cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ruhunu ortaya koyacak şuurda gençler yetiştirmek için maarif ordusu olarak bunun mücadelesini vereceğiz.

Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet var olsun. Bu vesileyle, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz'un karanlık gecesini yüzlerinin akıyla aydınlığa dönüştüren necip milletimizin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum” diye ekledi.