Tosun yayımladığı mesajında; “15 Haziran 2017 tarihinde şahsıma tevdi edilen Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmem nedeniyle bugün ayrılıyorum. Elbette sevdiğiniz ve sevildiğinizi umduğunuz yerden ayrılacağınızda burukluk hissedersiniz. Bir yandan ayrılığın hüznünü yaşarken diğer yanda yeni görevimizin heyecanını yaşıyorum. Her veda yeni bir başlangıçtır diyerek, emeğin ve alın terinin başkenti Zonguldak ilimizin eğitim neferi olabilmek için yola revan oluyorum.

Evet, bu bir “veda yazısı değil vefa yazısıdır. Nakış nakış yüreğime işleyen Yalova’ ya ve onun güzide insanlarına vefa yazısıdır. Bu şehrin tüm güzelliklerine, samimi insanlarına vefa borcum olduğunu not düşüyorum.

Görev süremiz boyunca güvene ve işbirliğine dayalı, hizmet odaklı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin kendini ifade edebildiği bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ettik. Oluşturduğumuz sinerji ile başarılı projelere imza attığımızı düşünüyorum. Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır düsturunca ilk günkü heyecanla çalışmanın mutluluğunu ve başarmanın hazzını yaşadık. Her proje bizi başka bir proje için motive etti. İki günü bir olan ziyandadır hadis- i şerifini hatırlayarak bize emanet nesilleri vatan, millet, bayrak sevdalısı ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacak donanımla yetiştirmeyi hedefledik.

Yöneticilik görevimi; mutlu çocuğun, mutlu toplumun inşacısı olduğu bilinci ile sürdürmeye çalıştım. Eğitim müesseselerimize ve milletimize hizmet bilinci ile Bakanlığımızın tarafımıza tevdi ettiği görevleri özveri ile ifa etmeye gayret ettim. Eğitimin bütün kademelerinde hizmet etmiş bir yönetici olarak Yalova’mızın eğitim çıtasını bir adım daha ileri götürmenin heyecanını yaşadık.

Göreve başlarken “Son üç yılın üçüncü müdürüyüm. Görevimizin ne zaman biteceğini bilemeyiz. Bize düşen kaldığımız süre içerisinde en iyisini yapmaktır” ifadelerini çokça kullanmıştım. Hedeflediğimiz, hayalini kurduğumuz birçok projeye şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Eğitim Yatırımları ile ilimizde bulunmayan okul türlerini hizmete açtık. Özellikle bu yıl hasat zamanımız oldu. Eğitim tarihimizin en önemli yatırımları olan Özel Eğitim Kampüsü, İmam Hatip Külliyesi, Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Araştırma Merkezi ve Bilim Sanat Merkezi inşaatları tamamlanarak hizmete açıldı. Güzel Sanatlar Lisemizin açılması, Spor Lisemizin ise hayırsever protokolünün imzalanıp yer tahsisinin yapılması mutluluğumuzu katladı.

Görev yaptığımız bu süre içerisinde desteğini esirgemeyen Sayın Valilerimize, Milletvekillerimize, Siyasilerimize, paydaş olduğumuz Kurum Amiri Arkadaşlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimizin değerli yöneticilerine, mahalle ve köy muhtarlarımıza, basınımızın güzide temsilcilerine kısacası gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı bilgili, donanımlı, kültürlü ve milli şuura sahip bireyler olarak yetiştirme çabasında olan siz değerli yöneticilerimize ve bilhassa öğretmenlerimize müteşekkirim. Yalova’da gerçekleştirdiğimiz her başarının altında sizlerin imzası, her güzelliğin neşvünema bulmasında sizlerin büyük emekleri var.

Hizmet etme telaşı ve çabası içerisinde farkında olmadan, kasıt taşımayan hatalarımız, sitemlerimiz, hassasiyetlerimiz, jest ve mimiklerimize yansıttığımız kusurlu davranışlarımız olmuşsa affınıza sığınıyorum. Bu davranışlarımızın özünde bize emanet nesillerin ihyasının ve inşasının sorumluluğu ve ağırlığı vardı. Her zaman söylediğim gibi kısa zamanda organize olup çok başarılı çalışmalara imza atan böyle bir ekiple çalışmanın mutluluğu hep yaşadım. İyi ki vardınız ve ekip arkadaşlarım olarak bu ile beraber hizmet etmişiz. Her birinize teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar kutlu bir gaye uğruna haftanın her gününü ve günün her saatini işimize adamış olmanın vermiş olduğu gönül rahatlığı ile Eğitimde Marka Şehir Yalova’ dan ayrılırken hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Makamlar gelip geçici ve emanet olduğunun bilincinde, emaneti yere düşürmeden gök kubbede hoş bir seda bıraktığımız umuduyla 17 yıldır farklı görevlerde hizmet etme fırsatı bulduğum ikinci memleketim olarak gördüğüm şehrimize helallik dileğiyle arzı veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allaha ısmarladık…” İfadelerini kullandı.