İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlığının simgesi olduğunun vurgusunu yapan Ali Tosun mesajında;‘İstiklal Marşı, Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği mümtaz bir metindir. Bu metin şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve istiklalimiz adına yazılmıştır. İstiklalimiz şanımızdır, şerefimizdir.

Önce vatan diyen, ömrünü milletine adayan, Mehmet Akif gibi bir ecdadın torunları olarak, Onun vatan aşkını, millet sevgisini bugün de en güçlü şekilde yaşatma azim ve kararlılığındayız. Her fırsatta milletimizin bağımsızlığa olan inancını, bu toprakların sonsuza kadar vatanımız olacağını Akif’in diliyle haykırıyoruz:

“Asım´ın nesli, diyordum ya...  Nesilmiş gerçek!

 İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.”

Dizeleriyle,örnek bir nesli anlatan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı milletimizin yok olma tehlikesini en derinden hissettiği duygularla kaleme alarak, bu toprakların ortak dili olmuştur’ dedi.

Biz güçlü bir milletiz

Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, "Korkma" diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılayarak, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. 

İstiklal Marşı, Türkiye’nin her bir köşesinde bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi için silahıyla, duasıyla, aşıyla katkı veren insanımızın en saf, en temiz duygularını yansıtır.

15 Temmuz'da vatan hainlerine karşı sergilediğimiz tutum ve davranışlarımız; Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı bir kez daha bu uğurda hiçbir zaman ödün vermeyeceğimizin kanıtıdır. Dün olduğu gibi, bugün de vatan için şehit olmaktan tereddüt etmeyen, vatan aşkıyla yanan Türk milletinin, bu mücadelede nasıl başarılı olduğunu anlamaya çalışanların yapması gereken, İstiklâl Marşı’nı okumak ve anlamak olacaktır.

Bu vesile ile İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.