Tosun, “Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakılmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi, kentimizde 19 Temmuz 1921'de sona ermiş, tüm yurtta olduğu gibi barış ve huzur Yalova'da da sağlanmıştır” dedi.

Tosun mesajının devamında, “Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın nesli olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır” ifadelerini kullandı.

“Gün iradeye sahip çıkma günüdür”

Milli eğitim camiası olarak, Türkiye'de olduğu gibi 'Gün iradeye sahip çıkma günüdür' diyen Tosun, “Vatanımızı hainlere teslim etmeyen, ecdadımızın 98 yıl önce kahramanca savaşarak bizlere emanet ettiği bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yalovamızın bu gurur gününde; hayatları pahasına kahramanca mücadele veren milli mücadelenin kahramanı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.