Müdür Ali Tosun mesajında şu ifadelere yer verdi:“2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları 19 Nisan – 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Ülkemizin daha iyi bir gelecek için bilim ve teknoloji alanında üreten nesillere sahip olmasını sağlayacak projeleriyle, “Bilim Fuarı” düzenleyecek 65 okulumuzun idareci, proje yürütücüleri, proje danışmanları ve öğrencilerimize çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunuyor, başarılar diliyor, fuarların hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

Tosun, öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada, ‘Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak, MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Amacımız öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan orta öğrenime çok yönlü, donanımlı bir şekilde hazırlamaktır.

Tüm öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile hazırladığı projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz”dedi.