Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Sözlerine Zafer Bayramı’nın önemini vurgulayarak başlayan Tosun,

“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve Büyük Taaruz'un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasının, büyük bir gurur ve onurla Zafer Haftası olarak 97. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

97 yıl önce bugün, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Türk ordusu şanlı bir destana imza atmış; Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır. Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerinde ifade edildiği gibi, vatanı için canını veren her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.

Kutsal bir miras olarak, ecdadımızın bizlere bıraktığı vatan ve bayrak sevgisini, kahramanlık ve cesareti şanlı tarihimizden aldığımız görev bilinciyle “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek gelecek nesillere aktaracağız.

Gelecek nesillere aktarılacak olan bu yüce hasletler, her zaman yolumuzu aydınlatacak, bizleri güçlü kılacaktır.

Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere,

İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, şükranla yad ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.