Tosun yaptığı yazılı açıklamada; ‘Ayrım gözetmeksizin tüm insanlar, aynı hak ve özgürlüklere sahip olarak doğar ve yine her insan yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirme hakkına da sahiptir. Engelli vatandaşlarımız için bu ideali gerçekleştirmek ve gerekli zemini sağlamak temel sorumluluklarımız arasında yer almaktadır.Önemli olan insanların zihinlerindeki engelleri kaldırmak. Zihindeki engeller kalktıktan sonra, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Zorluklara rağmen, spordan, sanata, eğitimden, çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Bu mücadelelerinde onları teşvik etmek, herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Her birimizin engelli konuma düşünebileceği bilinciyle, bizlere düşen ne ise yapıp, engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz.

Tosun, “Bizler sizleri yapamadıklarınızla değil, yapabildiklerinizle görüyoruz”

Engelli vatandaşlarımızla bir arada olmak bizim için büyük bir bahtiyarlık ve gurur kaynağıdır. Bunun içindir ki engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. Dolayısıyla engelli kişilerin umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri ve kaliteli bir eğitim almaları  için çaba sarf edip çözümler üretmek bizlerin en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü’nün hem ülkemizde hem de tüm dünyada farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileğiyle engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum’ dedi.