Yalova Sefabey Caddesi’nden Yalı Caddesi istikametine 16 YBU 20 plakalı aracı ile gitmekte olan bir vatandaş, ’’Öncelik benim’’ diyerek aracı ile yola fırlayınca trafik kilitlendi ve tartışma çıktı.

Vatandaşın yol vermemekte ısrarcı olması üzerine, 34 plakalı bir araçta bulunan polis memuru olduğunu iddia eden kişi, 16 YBU 20 plakalı araç sahibinin aracının başına gelerek uyarılarda bulundu.

 Uyarılar üzerine 16 YBU 20 plakalı araç sahibi sinirlenerek gömleğinin altındaki silahı kendisini uyaran vatandaşa gösterince ortalık kırıştı. Yaşlı adam tehdit etti iddiasıyla suçlandı. Yaşlı araç sürücüsü kaçmaya yeltenince, Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri olaya müdahale etti.

16 YBU 20 plakalı aracı durduran trafik ekipleri araç sahibinin silah çektiğini öğrenince soluğu ruhsatı kontrol etmekte aldı. Ruhsatta sorun çıkmamasının ardından şikayetçi polis memuru, ’’Arka tarafta 10 tane araba seni bekledi, trafiği kilitledin ve seni uyarmaya geldiğimde bana gömleğinin altından silah gösterdin. Yaşına başına veriyorum senin’’ şeklinde tepkisini gösterdi.

İki taraf birbirinden şikayetçi olmayınca, Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri tarafından her iki taraf da serbest bırakıldı.

‘‘Yayın özgürlüğüm var diyorsun öyle bir şey olabilir mi ya’’

Olay sonrası sıcağı sıcağına olaya karışan polis memuru olduğunu iddia eden kişiden bilgi toplamaya çalışan gazetemiz muhabiri Oğuzhan Erduran polis memuruna, ’’Olay tam olarak nedir?’’ sorusunu iletti. Polis memuru olduğu iddia edilen kişi tarafından şok edici tepkiler aldı.

Polis memuru olduğunu iddia eden şahıs, ’’İsmimi ne yapacaksın, ne haberi bırak hemşerim. Benden habersiz beni haber yapma. Sizin hakkınızda şikayetçi olurum. Burada haberlik bir şey yok. Bizi reklam edeceksin. Yayın özgürlüğüm var diyorsun öyle bir şey olabilir mi ya. Yayın özgürlüğüymüş. Allah Allah! Orda bir saattir çekiyorsun bir şey demiyorum sana. Çekecek bir durum mu var orada. Beni yayınlamadan yayınla ama kendi fotoğrafımı görürsem şikayetçi olurum haberiniz olsun. Daha önceden ulusal bir televizyon kanalı beni yayınladı, onları bitirdim haberiniz olsun’’ diyerek sert bir şekilde tehditte bulundu.

Olay, vatandaşların sinirli polis memuru olduğu iddia edilen şahsı uzaklaştırması ile son buldu.

Haber: Ayhan Polat

Fotoğraf: Mehmet Umut Gürcan