TUFAG tarafından bu yıl 27’nci kez düzenlenen Uluslararası TUFAG Halk Dansları Festivali, TUFAG Özel Gecesi ile devam etti

    Festivalin ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden TUFAG Başkanı Tamer Çınar, "Bu gece bir yılın emek ve alın terinin ve bin bir fedakarlıkla süren çalışmaların sunumudur. Bu gecede emeği geçen görünmez kahramanlara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi. 
    Festivalin düzenlenmesine emeği geçenler sahneye davet edilerek, TUFAG Başkanı Tamer Çınar tarafından plaket ve çiçek sunuldu. 

     Çınar’ın konuşmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ‘Türk kültürünü sevdiren ve onların bu geniş ailenin mensubu olmaktan hoşnut oldukları bir çalışmayı sergilemiş olan TUFAG sadece Yalova'nın değil Türkiye'nin de en önemli sivil toplum örgütlerinden birisidir. 1984 yılında kurulduktan hemen 1 sene sonra yabancı ekipleri kentimizde ağırlayabilmek, ondan 1 sene sonra hemen yurtdışına gösteriye gidebilmek ve 27 yıldır aralıksız bu festivali organize edebilmek sadece bir kaç kişinin yapabileceği bir şey değildir. Bu bir gönül işidir. Bu bir sevdadır. Bu birbirine bağlanmaktır. Nefisleri, kaprisleri kenara bırakarak yapılabilecek bir şeydir. Bu önemden dolayı gerçekten 29 senedir buna emek veren tüm arkadaşlarımıza en kalbi duygularla kentimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum’ dedi.

   Gece de Ege, Akçaabat, Burdur, Kırklareli gibi yörelerin halk oyunları oynandı. Yalova halkının yoğun katılım gösterdiği programda danslar büyük beğeni topladı.

    Yabancı jüri üyeleri ise yabancı dansçıların kıyafetlerine puan verdi. Defile de değişik kıyafeti ile Çinli dansçı dikkat çekti. Sonrasında sahneye çıkan oryantal grubu ise dansları ile izleyenleri etkiledi.