Türkiye Gençlik Vakfı’nın slayt gösterisi tanıtımıyla başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti devam etti. Program, istiklal Marşı'nın okunması, Afrin ve 25 Temmuz Şehitlerinin anılmasıyla sürdü.

TÜGVA Yalova İl Temsilcisi Muhammet Edip Özyılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, ‘TÜGVA Yalova İl Temsilciliğinin Payitaht Abdülhamid Han Resim ve Bilgi Yarışması Final Programına hoş geldiniz. Aramızda, Payitaht Abdülhamid Han dizisinin Tahsin Paşası Bahadır Yenişehirli ve Tarihçi-Yazar Selman Kayabaş’a da var, bu güzel geceye teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum, onlara de hoş geldiniz diyorum.

Afrin’de, Elbab’da, 15 Temmuz da, vatan, bayrak demeden gözünü kırpmadan, düşmana siper olan aziz şehitlerimizi, minnet ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz. Yeni nesil gençlik hareketi TÜGVA, Dünya üzerinde iyi ve güzel ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin yanında olacak bir nesil yetiştirmek için kurulmuş bir gençlik vakfıdır. Milli ve manevi değerlere uygun bir gençlik yetiştirmek üzere, 1 Temmuz 2016’dan bu yana, bu şiyarla çalışıyoruz. Yalova da ki gençlerimizle temas sağlıyoruz, beraber büyüyoruz, büyüdükçe de güçleniyoruz. Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi bilişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumunda katkı sağlayan TÜGVA, Yalova’yı da yanına alarak çalışmalarına hızla devem ediyor. Devletine, milletine ve bayrağına fayda sağlayacak bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen TÜGVA, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesiller yetiştiriyor. Böyle bir neslin varlığını yok etmek isteyenleri, 15 Temmuz gecesi de gördük. 15 Temmuz gecesi, halkın ve hakkın gücü, tankın gücünü mağlup etmiştir. Bu organizasyona destek veren kurumlara teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.   

Ardından, konuşma için kürsüye davet edilen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Türkiye’nin her kesiminin birlik ve beraberlik içinde, ‘Vatan, Millet ve Bayarak’ altında bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

TÜGVA Yalova İl Temsilcisi Muhammed Edip tarafından hazırlanan Rahle, Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a hediye edildi.

Program, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın yaptığı konuşmayla sürdü. Vali Yılmaz konuşmasında, 'TÜGVA sadece bu gece değil, gerek geçen yılki 15 Temmuz konulu programda, gerekse yıl boyunca yaptığı etkinliklerde hep var olduğunu bizlere hissettirdi. Emeği veren gençleri kutluyorum.

Bizim çok önemli görevlerimiz var. Birliğimizi, dirliğimizi koruyacağız. Gençlere önemli görevler düşüyor. Her gün daha çok çalışacağız. 15 Temmuz gecesi hainleri gördük. O altın nesil dedikleri kişilerin, ne için yetiştirildiklerini gördük. Esas gençlik, vatan, bayrak, millet söz konusu olunca, gerisi teferruattır diyen gençliktir. Gençlerimiz, şehit olmak için meydanlara koştular. Bizim gençliğimiz, o hainlere dur diyen bir gençliktir. Böyle bir medeniyete hizmet etmekten gurur duyuyorum.

Bizler, vatanımız, milletimiz, bayrağımız söz konusu olunca, gerisi teferruattır demeye hazırız. Hangi makamda olursak olalım, hangi yaşta olursak olalım, hepimiz şehadete yürümeye hazırız. Allah, bizlere bir daha böyle bir gece yaşatmasın. O geceyi planlayanlar, şunu görmüşlerdir ki, bu milletin üzerine, böylesi canice bir hesap, bir daha yapamayacaklardır. TÜGVA Yalova İl Temsilciliği’nin yaptığı bu anlamlı etkinlikten dolayı emeği geçenleri kutluyorum’ dedi.

Vali Yılmaz, yaptığı konuşmanın sonunda, TÜGVA Yalova İl Temsilciliğinin hazırladığı Cam Plaketi, yılın en iyi dizisi unvanına hak kazanan Payitaht Abdülhamid Han Dizisi Danışmanı Selman Kayabaş’a taktim ederken, Yalova Üniversitesi Rektörü Gülen Bilen Alkan ise Cam Plaketi, yılın en iyi dizisi unvanına hak kazanan, Payitaht Abdülhamid Han dizisi oyuncusu Tarihçi-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’na taktim etti.  

Daha sonra, Payitaht Abdülhamid Han dizinin, Tarihçi-Yazar Selman Kayabaş’a yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti’nin Ortadoğu da, Afrika da, Balkanlar da egemenliği altında bulundurduğu azınlıklarla olan ilişkileri anlattı. Geçmiş yıllarda balkanlarda bire bir yaşadığı olaylardan bahsetti.

Daha sonra, Payitaht Abdülhamid Han Liseler arası Bilgi Yarışmasında, 3.’lüğü Yalova Şehit Osman Altınkaya Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Aslantürk, 2.’liği Doğa Koleji Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Burak Fatih İnci, 1.’liği, Diriliş İmam Hatip Lisesi öğrencisi Saliha Ardıç, oldu.

Payitaht Abdülhamid Han Orataokul arası resim yarışmasında 3.’lüğü Orgeneral Risalet Demirci okulu, 8. Sınıf öğrencisi Merve Şule Yılmaz, 2.’liği Kardelen Ortaokulu 7. Sınıf öğrercisi Muhammet Mehti, Kazeman, 1.’lüğü 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Furkan Taha Bozyiğit oldu.

Organizasyon, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haber: Emine Ballı