Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği üyeleri, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’yi ziyaret ettiler. Vakıf temsilcileri, Türkiye’de sadece Yalova Üniversitesi’nde hayata geçirilecek olan  ‘Seyreltilmiş Kampüs Modeli’ne ilişkin bilgiler aldılar.

Yüz yüze eğitim 5 Ekim’de başlayacak

5 Ekim tarihinde uygulanacak olan ‘Seyreltilmiş Kampüs Modeli’ ile toplam derslerin yüzde 60’ının sınıf ortamında yüz yüze; yine toplam derslerin yüzde 40’ının ise uzaktan eğitim olanakları ile yürütülecek. Yüz yüze eğitim, gün içerisinde 08.00 ile 18.00 arasındaki geniş zaman diliminde gerçekleşmesi ile birlikte aynı anda belirli bir mekanda bulunan öğrenci sayısı azaltılacak. Dersliklerde sosyal mesafeyi koruma, fiziksel teması önleme, hijyen, dezenfeksiyon, maske kullanımı, gibi tedbirlere azami ölçüde riayet edilmesi sağlanarak güvenli bir eğitim-öğretim gerçekleştirilecek. Ders sonrasında sınıflar dezenfekte edilerek bir sonraki ders için hazırlanacak. Öğrenciler kampüse ateşleri ölçülerek alınacak. Kantin ve yemekhanelerde sosyal mesafeye uygun oturma düzeni oluşturulacak.

Derslerin %60’ı sınıf ortamında olacak

Öğrencileri yeniden kampüste görecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Cebeci, “5 Ekim 2020 tarihinde uygulanacak olan ‘Seyreltilmiş Kampüs Modeli' ile öğrencilerin değil, toplam derslerin yüzde 60’ının sınıf ortamında yüz yüze; yine toplam derslerin yüzde 40’ının ise uzaktan eğitim olanakları ile yürütüleceği kararlaştırılmıştır” dedi.  

Başarılar diledi

Çalışmalarla ilgili Rektör Cebeci’ye başarılar dileyen TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, “Hep birlikte sağlıklı günlere kavuşmamızı diliyorum. Öğrenci kardeşlerimizle gerek sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyarak gerek de online olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.