Tunga, “Bugün 2 Temmuz 2013; 37 canın katlinin 20. Yıldönümü. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Merkez İlçe İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak şunu belirtmeliyim ki; 37 can ile beraber 2 Temmuz 1993’te aydınlık da yakılmıştır. O gün o otelde yaşananlar, hala canımızı acıtmaktadır. Bizler için onlar birer kahramandır, birer simgedir. Onlar,  faşizmin özgür düşüncesi üzerindeki acımasızlığın simgeleridir.

        Faşizm yoluyla, yobaz düşüncelerini her türlü iğrençliği göze alarak insanlara empoze etmeye ve özgür düşünceyi sindirmeye çalışan odakların bu tür eylemleri, bizleri asla yıldırmayacaktır. O gün Sivas’ta yaşananlar, neler uğruna mücadele ettiğimize örnek teşkil eder. Biz CHP’liler, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nı bir insanlık suçu olarak, bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz. Üstelik böyle bir vahşetin faillerinin cezasız kalmış olmaları bizleri içten içe kahretmektedir’ dedi.

        Tunga, ‘Baskılar, cinayetler, tecavüzler, faşizmin en sık başvurduğu silahlarıdır. Ancak bu silahlar, özgür düşünceye, adalete eşitliğe ve Atatürkçülüğe kendini adamış bizler üzerinde nafiledir. Baskıların bizleri yıldıramayacağını defalarca meydanlarda haykırdık, haykırmaya da devam edeceğiz. Bizler ülkemizde yapılan her haksızlığın hesabının sorulacağı bir geleceğin hayalini kuruyoruz. Tüm Türkiye’yi başka Sivas’lar yaşanmasın diye, bu hayali gerçeğe dönüştürmeye çağırıyoruz. Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden 37 kahramana Allah’tan rahmet diliyorum.” Şeklinde konuştu.