Turizm Haftası etkinlikleri, 15 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından konulan çelenk ile başladı.

  Törene, kurum ve kuruluş müdürleri, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan katıldı.

Tali, ’50 standımız var’

   Turizm sektörü ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, “Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarıyla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, önemli toplumsal bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış, turizmden beklentileri olan ülkeleri, bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Türkiye, dünyada turist çeken ülkeler sıralamasında 8. sırada yer alırken, döviz sıralamasında ise 14. sırada bulunmaktadır” dedi.

  10 gün süren turizm haftası etkinlikleri hakkında Tali, “Turizm haftasına çeşitlilik kazandırsın diye yöresel ürünler ve tatlar altında Rize Güneysu Derneklerinin bir organizasyonları var. Onlar münferit yerlerde bu organizasyonları yapıyorlar. Buraya da bir hareketlilik getirsin dedik ve turizm kapsamına aldık. Burada 50 standımız var, Bu arkadaşlarımız 10 gün konaklayacaklar, yemek yiyecekler, böylece Yalova’nın ekonomisi de canlanacak, esnafa hareketlilik getirecek” açıklamasını yaptı.

Becan, ‘Her sektörde sıkıntı yok’

  Turizm haftası sebebiyle düzenlenen törene katılan YTSO Başkanı Tahsin Becan,  31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen başkanları tebrik ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu. YTSO Başkanı Tahsin Becan, “Seçim mevzularının bırakılıp, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bütün sektör sıkıntıda hep birlikte birbirimizi destekleyerek bu durumdan çıkmamız lazım. Her sektörde sıkıntı yok. Sektöre göre değişiyor. İhracatçılarda sıkıntı yok, turizm ve hizmet sektöründe de yok. En önemli sıkıntı inşaat sektöründe ve onun paralelinde bağlı olan sektörlerde sıkıntı var. Bunların önünü açacak kararlar almaları lazım, ekonomiye bakmak lazım” dedi.

Açılışa özel ikramlar...

 15 Nisan Pazartesi günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 14.00’da Vali Muammer Erol’un da katılımıyla gerçekleşecek organizasyonda, vatandaşlara 3 ton lahana sarması, 3 ton lahana çorbası, 1,5 ton mısır ekmeği bedava dağıtılacağı belirtildi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter