“Paket Tur Çalışma Programı Hazırlık Toplantısı” Vali Yardımcısı İrfan Demiröz başkanlığında gerçekleştirildi.

    Yalova’daki kültürel ve turizm destinasyonlarının ön plana çıkartılarak paket tur çalışma programı hazırlamak üzere; Yalova Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Yalova Turizm Birliği, Yalova Güç Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, İşletme Belgeli Tesisler, Seyahat Acenteleri, Nitelikli Belediye Belgeli Yeme-İçme ve Konaklama Tesisleri, Nitelikli Alabalık Tesisleri, İl Dağcılık Temsilciliği, THK Yalova Havacılık Kulübü, TUFAK-YAFEM ve Kuzey Kafkas Derneği, Yalova İl İzcilik Temsilciliği, Yalova Araç Kiralama Derneği, kurum ve kuruşların yetkililerinin katılımı ile geniş katılımlı toplantıda, katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

  Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda bu tür toplantılar sektör temsilcilerimizin görüşleri alınarak tespit edilecek konu ve sektörler çerçevesinde düzenli yapılacaktır. Her sektörün sorunları, ihtiyaç ve beklentileri farklı” dedi.

   Açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, “Sayın Valimizin talimatları ve iradeleri doğrultusunda gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıya hoş geldiniz. Her öneri, her teklif bizim için yol gösterici olacaktır. Toplantıların amacı kişilerin zamanlarını almak değil, zaman hepimiz için çok önemli ve değerlidir. Yalova’nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için hep birlikte güç birliği oluşturmalıyız.  Birlikten güç doğar ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ tek elle alkış çalınmıyor… Necip Fazıl Kısakürek ‘in dediği gibi ‘Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur’ sözü hayatımızı anlamlandırmak için daha fazla şeyler yapmamız gerektiğini hatırlatır bana… Yalova’yı dışarıdan gelenler için nasıl cazip bir şehir haline getirebiliriz, bunun derdinde olmamız gerekiyor” dedi.

   Yalova yeni tanıtım CD’sinin izlenmesinin ardından TÜRSAB İl Temsilcisi Ömer Oral ve YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gencer tarafından tur operatörlerinin ‘Paket Tur’ organizasyonları, sektörün sorunları, ihtiyaçları, beklentileri ve çözüm önerileri yönünde bilgilendirme yapıldı.

  Tüm katılımcıların fikir ve önerileriyle oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildi.