Türkiye genelinde yapılan bu eylemler çerçevesinde, Yalova Adliye sarayı önünde de bir eylem gerçekleştirildi.
   Gerçekleştirilen basın açıklamasını Türk Büro- Sen Yalova İl Başkanı Haca Ali Kalaycı yaptı. Kalaycı, açıklamasında Adalet çalışanlarının ağır iş yükü altında ezildiğini ifade ederek, diğer yandan Adalet çalışanlarının kazanılmış haklarının birer birer ellerinden alındığını vurguladı.
“İNSANCA MUAMELE GÖRMEK İSTİYORUZ”
Kalaycı, adalet hizmeti verenlerin her şeyden önce insanca muamele görmek ve emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyleyerek, “Diğer memurlar gibi, 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü; herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyorlar” dedi.
“TÜRK MEMURUNUN GÜVENCESİNİ YOK EDEMEZLER”
Siyasi iktidarın, son günlerde kamu kesiminde memurluk güvencesini yok etmeye çalıştığını belirten Kalaycı, “Türkiye Kamu-sen, bu niyeti bildiği için buna asla müsaade etmez. Türk memurunun güvencesini yok etmek isteyenler 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşısında bulur. Memurluk güvencesini kaldırmak isteyenler bilmelidir ki, böyle bir girişim durumunda Türkiye’nin her karış toprağını eylem alanına çevirir ve Türk memurunun en büyük kazanımı olan memurluk güvencesini savunuruz” dedi.
“ADALET ÇALIŞANLARINA ZULÜM YAPILIYOR”
Adalet çalışanlarına zulüm yapıldığını ifade eden Kalaycı, “Adalet çalışanlarına zulüm; nöbet ücretlerinin, havuz paralarının kaldırılması ile bitmemiş, şimdide nüfusu 200 binin üzerinde ki illerde çalışanlara, ulaşım için ödenen bilet yardımlarının kaldırılması gündeme gelmiştir. Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma da iş bırakma dahil olmak üzere, her türlü demokratik tepkimizi koyacağımızı, yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun ise, adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticilerin olacağını, kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.
Haber-Foto Selim Küçükbingöl