Çiftlikköy Bahçeşehir Kolejinde 15 Ocak Çarşamba günü Çiftlikköy Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği, Türk Dünyasında Kültürel Hayat ve Edebiyat Paneline Vali Muammer Erol, YASKİ Başkanı Adnan Kırtay, Yalova Ülkü ocakları Başkanı Bora Tanaçan, Yalova Kamu-Sen Başkanı Mustafa Deviren, Çiftlikköy Mal Müdürü Mehmet Yaşar Boydak, Oyuncu Hanifi Koç ve AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Çiftlikköy İlçe Teşkilatları katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen panelde Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Prof. Dr. Ahmet Günşen, Doç. Dr. Cansu Delibalta Gürbulak ve Doç. Dr. Shurubu Kahyan konuşmacı olarak yer aldı.

Gerçekleşen panelden sonra gazetemize konuşan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Ertürk; “Sesimizi duyurdukları için Yalova Manşet Gazetesi ve Çiftlikköy Gazetesi’ne Yönetim Kurulu adına ve şahsım adına bu röportajından dolayı teşekkür ediyorum. Biz 15 Ocak Çarşamba günü yapmış olduğumuz Türk Dünyasında Kültürel Hayat ve Edebiyat Paneli, kitap tanıtımında hocalarımızla beraber bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza, Valimize, Kent Konseyi Başkanımıza, Kamu-Sen Başkanımıza, Ülkü Ocakları ve Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Muhammet Beşir’e bu ortamı bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bahçeşehir Kolejine çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu ve ekledi; “Bu kitap tanıtımında, yeni yazarlar var. Türk Dünyasındaki Kırımlılar, Özbekistanlılar, Türkmenistanlılar, Ahıska Türkleri, Yalova’da ve diğer üniversitelerde okuyan öğrencilere bu kitabının gelirinin tamamını burs olarak dağıtıyoruz. Yılbaşından önce 10 bin TL para toplamıştık. Türk Dünyasından gelen 10 bin TL’yi 12 öğrenciye burs olarak verdik. Buradaki amacımız, Türk Dünyasındaki öğrencilerimizi ayırmaksızın burs sağlamak. Bundan sonraki hedefimiz Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak yine böyle bir panel düzenleyeceğiz, bu panelde 5 bin kitabı ne kadar satabilirsek, öğrencilerimize ne kadar burs verebilirsek, tüm amacımız bu. Başka bir amacımız yok. Bizim yani Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin amacı Kırım’da bulunan soydaşlarımıza ve diğer Türk Dünyasındaki arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Mücadelelerinin devamı için burada uğraş veriyoruz. Nasıl yapıyoruz? Rusya işgalinden dolayı, çelenk koyuyoruz, protesto ediyoruz ve haklı davalarında maddi ve manevi olarak, Kurban Bayramı’nda kurban kesip, Ramazan Bayramı’nda filtre toplayıp destek oluyoruz. Bunları başarabildiğimiz kadar başarmaya çalışıyoruz. Ne kadar yapabiliyorsak yapmak için uğraşıyoruz. Damlaya damlaya göl olur hesabı elimizden geldiğince destek olacağız.”