Toplantıda; Genel Başkan Koncuk’un açılış konuşmasından sonra tüm ilçe temsilcileri söz alarak yaşadıkları sorunları ve problemleri dile getirdiler.

 Genel Başkan‘ın özellikle vurguladığı birkaç konu; ”Kimseyi ezerek üye yapmayın. Bizim ezilmiş insanlara ihtiyacımız yok.Bu milletin başı dik insanlara ihtiyacı var” dedi.
 İş güvencesinin kamu çalışanlarının elinden alınmak istendiğine dikkat çeken Genel Başkan İsmail Koncuk, önemli uyarılarda bulundu. Koncuk şunları kaydetti: “İş güvencemizi kaybedebiliriz. Bu konuda Hükümet kanadından hafif bir geri adım var gibi ama ‘vazgeçtik’ demiyorlar. ‘Böyle bir çalışma olursa bunu beraber yapacağız’ diyorlar. Bu ayın sonunda bir toplantı yapılacak. Bu toplantının konusu büyük ihtimalle, Devlet Memurları Kanunu olacak. 
 Türkiye’de çalışma hayatının nasıl dizayn edilmek istendiğine dikkat edilmelidir. Bu konuda kamu çalışanlarını uyardık. Kamu çalışanlarının iş güvencesinin kaldırılması ihtimali artarsa, her türlü gerginliği yaratırız. 2 milyon 600 bin kamu çalışanı Hükümetin başına bela olur. Bu nedenle iktidar macera aramamalıdır. 
 Elbette bu konuda kamu çalışanlarının da bir şeyler yapması gerekir.  Kamu çalışanları, sendikal tercihlerini gözden geçirmelidir. İş güvencesi gibi en önemli kazanımımız masaya yatırılıyorsa, kamu çalışanlarının bunu dikkate alması gerekir. Sendikal tercihlerimizi iktidarın her yaptığını doğru olarak alkışlayan bir konfederasyondan yana kullandığımız sürece, iş güvencemizi elimizden alırlar. Bakın anayasa değişikliği çalışmaları devam ediyor. Anayasa’nın 128. maddesi devlet memurlarını tanımlayan bir maddedir. Bu madde, ‘devletin asli ve sürekli işleri, part-time çalışan, 4/B’li, 4/C’li çalışan sözleşmeliler eliyle görülür’ şeklinde değiştirildiğinde, devlet memurluğuna ‘bay bay’ diyeceğiz dedi.
 
 Genel Başkan İsmail Koncuk ayrıca,Performans sistemine karşı olduklarını, kariyer basamakları sistemi ile ilgili de sendikaların görüşleri alınması gerektiğini,kariyer basamaklarının çalışanların temsilcilerinin görüşlerinin alınmadan uygulamaya konulması durumunda, bunu protesto edeceklerini ifade etti. 
  Üniversite Çalıştayı yaptıklarını da hatırlatan Koncuk, önümüzdeki aylarda ‘Teknik Eğitim ve 4/C Çalıştayı’ yapacaklarını da açıkladı. 
  Yapılacak olan 4/C Çalıştayına;Yalova’dan da Türk Eğitim Sen üyesi 4/C iki arkadaşımız 11/13 Ocak tarihlerinde katılacaklar.