Demokrasi nöbetinde konuşan Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, “Bu kalbi duyguları, bu kalbi heyecanı, tarihi yaşayan ve yaşayan değerli halkımızı saygıyla selamlıyorum. Geceniz mübarek olsun. Arkadaşlar bizim ordumuz gazi, askerimizde gazi. 15 Temmuz tarihinden itibaren milletimiz de gazidir. İnşallah o akan kanlarımız tarihi olmayacak boşa gitmeyecek” dedi.

“Keşke dememek ve dedirtmemek için”

Kaymakam Kaya yaptığı konuşmada, “1960’dada bizim büyüklerimizin gözyaşlarıyla hicapla ağlayarak anlattıklarında içlerinden geçen her kelimede keşke ifadesini kullanan kayıp bir nesilden sonra gelen bizler bu milletimiz bir daha keşke dememek ve dedirtmemek için milyonlar tek bir vücut oldu. Tek bir ordu oldu, tek bir polis oldu ve en kansız şekilde biçimde o yapılmak istenen hain hareketli hain hamleyi, teşebbüsü, şarlatanlığı milletimizin gayretleriyle bertaraf etmiş olduk.

“Daha dikkatli olmalıyız”

Bundan böyle daha dikkatli ve daha seçici olmalıyız. Sizleri komşunuzda, mahallenizde bu durumlara dikkat etmeye davet ediyorum. Çünkü bugün paralel olur, bugün hain olur, yarın başka bir şey olur. Mezhep olur, din olur, bölge olur, başka oyunlarla, başka düşüncelerle karşımıza çıkarlar.

Anadolu coğrafyası

Anadolu’nun sekiz bin yıllık makus tarihinde bunlar vardır. Bu coğrafyada yaşamanın zorluğu budur biz buna talip olduk, buna da pişman değiliz. Güzel bir coğrafya. Bu coğrafya atalarımızdan bize mirasıdır. Kimseye verilecek yurdumuz yoktur. Suriye’den, civar ülkelerden tarih boyunca mazlum ve mağdur her milletin, her insanın sığınmış olduğu bizim gideceğimiz başka bir coğrafya yoktur. Bu ülkeyi kimseye vermeyeceğiz. Hepimiz tek yüreğiz. Bütün partilerimizle, bütün seçilmişlerimizle, bütün atanmışlarımızla biz el birliğiyle, güç birliğiyle buradayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.