Beraberinde AK Parti Yalova il başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye başkanı Yakup Koçal, Altınova Belediye başkanı Metin Oral ve Kent Konseyi başkanı Ömer Fitöz ile Karamürsel’de düzenlenen Bosna Hersek Dernekleri Federasyonu Genel Kuruluna katılan Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Bosna Hersek Kültür Dernekleri başkanları ve temsilcileri ile buluştu.
    Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel ilçe başkanı Ahmet Türkel, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu önceki Başkanı Muzaffer Güneş ve yeni seçilen başkan Ahmet Utaş, Milletvekili Coşkun ve beraberindeki heyete katılımlarından ötürü teşekkür ettiler. Yalova halkına selamlarını ilettiler.
     Federasyonun genel kurulunda katılımcılara hitap eden Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, yeni seçilen başkan Ahmet Utaş’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
     Bosna Hersek’in çok güzel bir memleket olduğunu da belirten Milletvekili Coşkun, “Bosna-Hersek ile ülkemiz arasındaki ilişkiler her alanda yoğunluğunu kaybetmeden sürekli olarak gelişmektedir. Bundan devlet ve millet olarak memnunuz, mutluyuz. Son dönemde Türk işadamlarının Bosna-Hersek'e ilgisinin artmaya başlamasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bu olumlu gelişmelerin çok iyi değerlendirilerek teşvik edilmesi gerekir.
   Bosna Hersek’te sürdürülebilir refahın tesis edilmediği takdirde Balkanlar’da da refah ve huzur sağlanamayacağını düşünüyorum. Bosna Hersek’in önemli bir barış ve huzur merkezdir. Türkiye-Bosna Hersek milletlerinin kardeşliğini ilelebet sürecektir.
Milli ve manevi değerlerimizi yaşatan, sürdüren, iki ülke devletleri ve milletlerinin birbirleri ile etkileşimini olumlu yönde etkileyen dernek, federasyon ve birliklerin daha fazla alanda ve daha fazla yerde aktif olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonunun bu alandaki faaliyetlerini takip ediyor ve destekliyorum. Federasyon ve derneklerde görev alan arkadaşlarımızı çalışmalarından ötürü kutluyorum, yeni görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.