Yapılan toplantıya; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Eriş, Ticaret Odası Öğretim Kurul Üyesi Hakan Gencer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ahmet Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Gündağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Postallı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Eriş, Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Olğun katıldı.

Müdür Ali Tosun: "Yalova'nın Mesleki Eğitimde Hayat Bulmasını İstiyoruz" dedi.

       Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçildiğinden bahsetti. Ardından "En önemli paydaşımız olan Ticaret Odası vasıtasıyla mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. IMES ile görüşmelerimiz sonucu, okullarımızda alan açmak için OSB'de ihtiyaç duyulacak alanları talep ettik. Çünkü Yalova'nın mesleki eğitimde hayat bulmasını istiyoruz. Eleman bulamadık, dışarıdan getirelim dememek için OSB kurulmadan, okullarımızda kuracağımız atölyelerle öğrencilerimizi hazırlayacağız" ifadelerinde bulundu.

      2023 hedefleri doğrultusunda eğitim camiası olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tosun, "Mesleki ve teknik eğitimde yeni bir dönem başladığını söyleyebiliriz. Bu noktada sanayi - öğretmen işbirliğini yönetebilecek mekanizmayı sağlam oturtmamız gerekiyor. Yeter ki, üretmek istesinler, başarmak istesinler. Biz her zaman desteğimizi vereceğiz." Dedi.

     Toplantıda, "Proje Okulu olan Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tasarım ve Beceri Atölyeleri ve laboratuvarlar kurulacağı, mevcut olanların yenileneceği, ilk etapta Robotik Kodlama atölyesinin kurulacağı, başarılı öğrencilere burs bağlanacağı kararları alındı.

    Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Eriş ise "Makine Bakım-Onarım konularında Eğitici Eğitimlerinin verileceğini ve kariyer günlerinin düzenleneceğini belirtti. Toplantı, dilek ve temennilerle sonra erdi.