Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Dr. Ekrem Aslan ve farklı şehirlerden gelen yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi de olan Hasan Soygüzel’in İl Genel Meclisi Başkanı seçilmesi nedeniyle ziyaret gerçekleştirildi.

  Birlik Başkanı Ekrem Arslan yaptığı açıklamada, ‘Hasan Soygüzel’in Yalova İl Genel Meclisi Başkanı seçilmesi, Kent Konseyleri ailesi olarak bizleri son derece mutlu etti. Kendisinin bu alandaki bilgi ve tecrübesinden, Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak bizler her zaman istifade ediyoruz. Şimdi Yalova’nın da Hasan Başkanımızın yerel yönetimlerle ilgili birikiminden en üst düzeyde faydalanacağını düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyoruz’ dedi.

  Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘Kent Konseyleri gerçekten bir demokrasi okuludur. Ben de bu okulda çok şeyler öğrendim. Şimdi farklı bir kulvarda, yerel yönetimlerin ve yerel demokrasinin güçlenmesi için çalışıyorum. Ancak, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ile ve sivil toplumla olan yol arkadaşlığım bundan sonra da devam edecek. Çünkü bu bitmeyen bir yolculuk. Ülkemiz ve şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.