Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı kararıyla otomobillerin özel tüketim vergilerine (ÖTV) yeniden zam yapıldığını söyleyen Erbakan, Türkiye'deki vergi artışının devam ettiğini belirtti.

Borç ve faiz ekonomisinin Türkiye'ye zarar verdiğini ifade eden Erbakan, kendi iktidarlarında borçsuz, zamsız, faizsiz ve vergisiz kaynaklar oluşturacaklarını aktardı.

'Bizim kurmamız gereken D-60'ı bugün Siyonist İsrail kuruyor'

İsrail'in Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı anlaşmalara değinen Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Kurulduğu günden bu yana saldırgan tutumuyla işgalci politikalarıyla ve uluslararası hukuku tanımayan tavırlarıyla bölgede adeta çıbanbaşı haline gelen İsrail, bu bölgedeki Müslüman ülkelerle yaptığı anlaşmalarla siyasi ve ticari ilişkileri artırarak asıl hedefini hızlandırma amacını gütmektedir. Biz İslam ülkelerini bir araya toplayıp onları adil bir dünyanın kurulması için yönlendirmezsek İsrail, kendi hedefleri doğrultusunda kullanmak üzere Müslüman ülkelerle işbirliği yapar. Çünkü  İsrail, Müslüman ülkelerin sahip olduğu zenginlikleri, jeostratejik önemleri ve sahip oldukları potansiyeli çok iyi bildiği için bizim kurmamız gereken D-60'ı bugün İsrail kuruyor."

'İsrail'in önündeki en büyük engel Türkiye ve aziz milletimizdir'

Söz konusu anlaşmalarla Türkiye'nin etrafındaki çemberin daraltıldığını vurgulayan Erbakan, "Bizim Milli Görüş olarak 50 yıldır söylediğimiz gibi Siyonist İsrail'in ana hedefi önündeki en büyük engel Türkiye ve aziz milletimizdir. Bunu onlar da çok iyi bildikleri için attıkları adımlarla Türkiye'yi kıskaç altına almak ve yutmak istiyorlar. Biz her zaman yaptığımız gibi kızıyoruz kınıyoruz ancak  Uluslar arası alanda hukuki haklarımızı korumak, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşını durdurmak, Büyük İsrail projesine engel olmak ve Filistin'i kurtarmak ancak ve ancak fiili adımlar atmakla mümkün olur. Bu fiili adım da D-8'i aslına uygun hale getirmek ve Türkiye'nin öncülüğünde D-60'ı süratle kurmaktır. Bu adımları atmadan bekamızı korumamız Filistin'i kurtarmamız asla ve  asla mümkün değildir. " değerlendirmesinde bulundu.

"Avrupa Birliği ve Amerika'dan medet umarak bir yere varamayız"

Türkiye'nin G-20 yerine D-8 ve D-60 birliklerini süratle oluşturması gerektiği bildiren Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her fırsatta uluslararası alanda haklarımızı gasp etme sevdasında olan, Ege ve Doğu Akdeniz Yunanistan'ın yanında yer alan Avrupa Birliği'nden medet umarak bir yere varamayız. Mehmetçiğimizin kafasına çuval geçirme cüretini gösteren, gözümüzün önünde binlerce tır dolusu silahla sınırımızda terör ordusu ve terör koridoru oluşturan, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik silah satışı ambargosunu kaldıran sözüm ona stratejik ortağımız Amerika'dan medet umarak bir yere varmamız mümkün değildir."

'Yunanistan bize ait adaları hukuksuz bir şekilde işgal etti'

2004'ten bu yana Ege'de Türkiye'ye ait 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini savunan Erbakan, bu adaların Lozan ve Paris anlaşmalarıyla Yunanistan'a bırakılmış adalar olmadığını, Türkiye'ye ait topraklar olduğunu kaydetti.

'Yunanistan aklına başına almazsa 1974'teki gibi gereken yapılmalıdır'

Söz konusu adalarla ilgili Yunanistan ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını belirten Erbakan, "Böyle bir konuda Hükümetimizin mutlaka uluslararası adalet divanına resmi olarak başvuruda bulunması gerekmektedir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımız yine de gasp edilmeye devam edilirse diplomatik yollar tükenirse tıpkı Erbakan Hocamızın emrini verdiği  1974'teki Kıbrıs Barış Harekatındaki gibi gereken yapılmalıdır. " şeklinde konuştu.