Türkiye Sakatlar Konfederasyonu çatısı altında 5 federasyonda biri olan Spastik Engelliler Federasyonu genel kurulunda Divan Başkanlığını Metin Soysal’ın yaptığı kongre oldukça güzel geçti. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan delegeler tek aday olarak Arslanhan’ı önerdiler. Tüm delegelerin desteğini alan Arslanhan’ı Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın kurduğu, Rıfat Emekçi’nin başkanlığını yürüttüğü federasyonda bayrağı devraldı.

 

     Yeni seçilen Federasyon yönetimi

Murat Arslanhan(Yalova), Genel Başkan,

Berrin Gürleyen(Sinop)Başkan Yardımcısı,

Mustafa Danacı(Kocaeli)Genel Sekreter,

Lale Dondurmacı(Yalova)Sayman, Fikret Türk(Akhisar)Yön. Kur.Üyesi

 

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, ‘Yalova’dan 2 isimle temsil edilme başarısı gösterilmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir.

    Türkiye’de yaşayan engelli ve ailelerinin haklı mücadelelerinde destek olmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Kanun yasa ve yönetmelik çalışmalarında bundan sonra daha aktif rol alarak temsil edilen makamın gereğinin yapılacağından kimsenin endişesi olmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde diğer federasyon ve konfederasyon başta olmak üzere bakanlıklarla ilişkiler kuvvetlendirilip mücadelemize tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Bize destek olan mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürü bir borç biliriz’dedi.