Pandeminin ilk gününden beri Yeşilay, online sisteme geçerek faaliyetlerini sürdürdü ve etki alanını genişletmeye devam etti. Yarışmanın ödül töreni de yine uzman ekip tarafından Türkiye’de derece almış katılımcılar ve misafirlerinin bağlantısı ile birlikte bol katılımlı ödül töreni düzenlendi. Açılış konuşmasını Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk yaparken, Türkiye Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmeti Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’de programa katılarak güzel dileklerini iletiler.

Mehmet Nezir Gül konuşmasında; “Türkiye çapında düzenlenen yarışma bu zamana kadar ki en fazla eserle katılımın olduğu ve bağımlılıklarla mücadele konusunda en kapsamlı yarışma olarak görünüyor. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Yeşilay’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dereceye girenlerin ödülleri verilirken, ilkokul görsel kategori Türkiye Üçüncüsü Yalova Ruhsar Aksoy İlkokulu Öğrencisi Umut Ercan Yiğit oldu. Konuşmasında, öğretmenlerine, okuluna ve Yeşilay’a teşekkürlerini iletti.

Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın yarışma hakkında ve dereceye giren öğrenci için; “Yeşilay her geçen gün büyüyen ve uluslararası ödüllerle taçlanan büyük bir aile haline geldi. Dünyada birçok bağımlılıklarla mücadele eğitim sisteminin kurucusu ve uygulayıcısı oldu. Bu yolda yetişkinleri olduğu kadar gençleri ve çocuklarımızı da önemseyerek hareket etti ve etmeye de devam ediyor. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması da bunun örneklerinden biri. Bu sene yoğun eser katılımı ile göz dolduran yarışmanın Türkiye Üçüncüsü de Yalova’dan çıkması bizleri çok memnun etti. Öğrencimiz Umut Ercan Yiğit’i tebrik ediyorum ayrıca Okul Müdürü Cesareddin İnan’ı ve öğrencimizin Öğretmeni Serpil Yiğit’i de tebrik ediyorum. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen ve yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Fırat Sarıkaya’yı ve tüm Yalova İl Milli Eğitim Müdürü personeline şükranlarımı ve tebriklerimi sunuyorum.” Dedi.