Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ''Büyük millet, büyük güç, hedef 2023'' sloganını tekrarlayarak, ‘’Türkiye’nin yeni hedefi olan 2071,’’ Yalova AK Parti teşkilatı tarafından, AK Parti’ye 2071 üyenin katılımıyla daha da anlamlaştı.

       Törene, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Süleyman Soylu, Ak Parti eski Grup Başkanvekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Çoşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti teşkilatı, ilçe, belde teşkilatları ve İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, oda başkanları ve dernek üyeleri de katılım sağladı.

                                               Pehlivan, ‘ Liderimiz, gelecek nesilleri düşündü’      

       Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘ Partimizin kurulduğu günden bugüne, ülkemize hiçbir karşılık beklemeden emek harcamış ve AK Parti’ye katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yalova, bugün çok şanslı ve çok mutlu bir şehirdir. Dünya lideri Başbakan, bir hedef koymuştu 2023 diye. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, dünyanın 10 büyük ülkesi olacaktı, Türkiye hedefimiz buydu. 2023 yılına gelmeden birçok hedefi başardık ve birçoğu da sonuçlanmak üzere. Dünya liderinin hedefleri bitmiyor. Şimdiki hedef ise 2071. Bu hedefi duyan herkes şaşırdı. Bu salonda olan çoğu insan, 2071 yılında hayatta olamayacak. İnsanlar bu nasıl hedef diye düşündü. Anlayan anlar. Liderimiz, aynı ecdadının yaptığı gibi yaptı. Gelecek nesilleri düşündü. Nasıl geçmişteki bizim ecdadımız, gelecek nesiller için yaşadıysa o da gelecek nesilleri düşünerek, 2071 hedefini koydu. Bizler hedef tarihi gelmeden amaçlarımızı gerçekleştiriyoruz. İşte bizde bu katılımın esprisi olsun istedik. Bu amaçla 10 günlük bir süreçte, 2071 üye AK Parti ailesine kattık. 2071 arkadaşımıza rozet takma şansımız yok. Bu arkadaşlarımızı temsilen 60 kişiye rozet takılacak’ dedi.

                                             ‘Pehlivan, ‘Bizler birilerine Belediyeciliği öğreteceğiz’      

        Yalova’da 14 belediyeyi de alacaklarını da söyleyen Pehlivan, ‘Bu ülkede olmayan oluyor. Bizler birilerine, belediyeciliği öğreteceğiz. Temiz belediyeciliği, hizmet belediyeciliğini öğreteceğiz. Yalova’da artık yerel seçimleri konuşmayacağız. Yalova’da yerel seçimlerin sonuçları belli. Biz bugünden sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini konuşacağız’ dedi. Coşkun, ‘Katılımlarla beraber daha da güçlü olacağız’ AK Parti ailesine katılan 2071 üye’yi tebrik eden Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Katılımlarla beraber daha da güçlü olacağız. Sizlerle beraber Ak Partiliyiz, sizlerle beraber Türkiyeliyiz. Siyaset, hayatın vazgeçilmesidir. Biz siyaseti, düzgün siyaset yapmaya çalışıyoruz. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, kendi sıkıntısını bile unutan, değerli kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Esas kahramanlar onlardır. Bu toplantıyla, bizim sorumluluğumuz daha da çok arttı. Bizim sorunumuz hizmet sorunu. AK Parti sürekli kendini yenileyen, herkesin gıpta ettiği çalışmayı ortaya koyan partidir. Yalova’mız küçük ama hacmi ve sevgisi çok büyük. Bizim işimiz bitmez. Biz sizlerle zoru başardık. Bu ülkenin kalkınmasında önemli katkılar sağladık. Biz yaptıklarımızı anlatalım’ dedi.

                                                                 Türel, ‘Türkiye, AK Parti iktidarıyla gelişiyor’     

              AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, ‘Türkiye, AK Parti iktidarıyla gelişiyor, kalkınıyor, demokratikleşiyor, insan haklarına saygılı, sosyal hukuk ülke olma adına önemli adımlar atıyor. Bu kalkınma esasen, partimize emek veren, siz değerli dava arkadaşlarımın, başarısıdır. Başbakanımız bu günlerde yeni bir rekora imza atıyor. 10 yıl aralıksız görev yapan Türkiye’deki başbakan olma unvanına sahip olarak. Türkiye bu 10 yıllık süre içerisinde krizdeki Avrupa, karmakarışık Ortadoğu arasında adeta bir istikrar adası haline geldi. En önemlisi bu süreçte partimiz birlik beraberliğini muhafaza etmiştir. Türkiye bu kadar hızlı gelişmişse, çok açık ve net söylüyorum. Bu dürüst çalışmanın eseridir. Birçok kimse belki farkında değil. Türkiye 2002 yılında Uluslararası Yolsuzluk Endeksi'nde 102 ülke arasında 65'ici sıradaydı. 10 senede, AK Parti iktidarında Türkiye Uluslararası Yolsuzluk Endeksi'nde 144 ülke arasında 54'üncü sıraya gelmiştir. Zaten bu yüzde 40'lara geldiğinde bu hususta Avrupa ile yarışıyor olacağız" dedi.    

              Türel, ‘Türkiye, zorlu bir dönemden geçti. Zorlu, meşakkat ve ülkece, milletçe riskli bir yoldan geçiyoruz. Bu ülke terör belasından fevkalade önemli zorluklar yaşamak suretiyle 30 senedir muzdarip olmaktadır. Artık analar ağlamasın dediğimiz, milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemiz şimdi çözüm süreciyle, AK Parti'nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır’ dedi.    

                    Artık bu bahar aylarında namluların çiçek açmasını beklemenin herkesin en büyük temennisi olduğunu söyleyen Türel, ‘Bizler kan dökülmesini istemiyoruz. Bizleri üzen görüntülerin görülmemesi, hepimizin en büyük arzusudur. Bizler, kan dökülmesini istemiyoruz’ dedi.

                                Soylu, ‘Türkiye, 400 yıldır ilk defa tarihi bir fırsatın eşiğinde’    

               Türkiye’nin tam 400 yıldır 1699 yılından beri Karlofça Anlaşmasından beri gerileme döneminde olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ‘Ülke 400 yıldır, gerileme döneminde. Ancak ilk kez tarihi bir fırsat yakaladı. Dönem dönem aşmaya çalıştık. Cumhuriyetin ilk 3, 5 yılında denedik başaramadık. 1950-1960 döneminde 60 darbesi geldi. Tepemize bir şekilde bindi. 1971 muhtırası ve 80 darbesi bindi. 1983-1987 ile beraber rahmetli Turgut Özal bunu aşmaya çalıştı olmadı. Daha sonra Erbakan hoca aman bu milletin kendi iradesini kendisi ile bütünleştireyim diye hamleler ortaya koydu yedirmediler. 21’nci yüzyılın başından itibaren tam 300 küsür yıldır gerileme döneminde olan bir Anadolu coğrafyası ilk kez Batı ile olan makası açan değil bu makası kapatan bir tablo ile karşı karşıya. Amerika % 117 büyümüştür. Avrupa % 108 büyümüştür. Japonya % 105 büyümüştür. Oysa Türkiye 5 yıldır % 143 büyüyerek Batı ile olan mesafeyi kapatmayı hedefleyen bir sıçrama ortaya koymuştur. Bugün cari açığın gayri safi milli hasılaya oranı % 6.2'dir. Bugün enflasyonumuz % 6.12'dir. Bugün Türkiye 36 milyar dolarla aldığı ihracatı 52.6 milyar dolara taşımıştır. Bugün Türkiye'de borç bölü gayri milli hasıla yani bugün her 100 liralık ürettiğimizin sadece 36.5 lirası borçtur. Amerika'nın ürettiği 100 liranın 112 lirası borçtur. Avrupa'nın ürettiği 100 liranın 90 lirası borçtur. Onun için bu gün Türkiye'de ayakları üzerine basan, yarının ne olacağını hesap eden, kısa, orta ve uzun vadeli planları yapabilen ve etrafında ki ülkelerle sadece kendi adına değil bu ülkenin tüm temel değerleri için kendini güçlendirmeye çalışan bir Türkiye vardır’ dedi.       

                 Türkiye’nin 400 yıldır ilk defa tarihi bir fırsatın eşiğinde belirten Soylu, ‘Bunu helal oylarınızla yarınlara aktarmakla mükellefsiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıldır görevde. Başbakanımız çok partili siyasi hayatta rahmetli Menderes’ten sonra bu rekoru kıracaktır. Sizce bundan en mutluluk duyacak insan kimdir? Sizi en samimi inancımla söyleyeyim ki; öteki dünyadan bizi gözleyen rahmetli Adnan Menderes. Bugün en mutlularından bir tanesidir. Çünkü o biliyor ki; onun boğazına geçirilen ilmik esas olarak milletin boğazına geçirilen ilmikti’ dedi.    

                                           Soylu, ‘200-300 yıl sonra Fatiha okunanlardan birisi olmak istiyorum’     

                 Soylu’ Beni bilenler bilir. Ne şahsımla ilgili ne çevremle, arkadaşlarımla ilgili hiç kimseyle ilgili bir talebim yok. Ben bir şeyin peşindeyim. 200-300 yıl sonra o mezarları başında ruhlarına Fatiha okunanlardan birisi olmak istiyorum. Tek isteğim budur’ dedi. Soylu, "Hani insan bir ev yapar ya. Ak Parti ve bu millet 3 katlı ruhunu okşayan, kendini anlatan, kendini ifade eden, sıcaklığını ifade eden bir ev yaptı. 1 katı ve 1 çatısı kaldı. Büyük bir hevesle onları yapmaya çalışıyor şimdi. Ama bilin ki dışarıda yıllarca bir taraftan Balyozla, bir taraftan Ak Parti'yi kapatma davası ile bir taraftan Ergenekonla, Sarıkız'la, Ayışığı ile 10 yıldır her türlü tezgahı ortaya koyanların dışarıda bir zabıtası ile bir dozeri bekliyor. Bu 3 katı bu güzel milletin başına yıkarız diye bekliyorlar’ dedi.   

                    Protokol konuşmaların ardından ‘’Hedef 2071, Katılım 2071’’sloganıyla, yola çıkan Ak Parti’ye katılan 2 bin 71 kişiyi temsilen 60 kişiye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Menderes Türel tarafından rozet takıldı.   

                   Haber Foto: Gamze Yüksel