Kadın muhtarlara, Yalova’nın tarihi, turizmi ve sosyal yaşamı ile ilgili bilgiler verildi. 

        Çiftlikköy Sahil Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan kadın muhtarlar, ilk olarak Yürüyen Köşk’te kahvaltı yaptılar.   

‘Bu geziyi bir kadın hareketi olarak başlattık’

 Etkinliğin önderliğini yapan Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğinin başkanı Serpil Erenoğlu, “Türkiye’deki 500’e yakın kadın muhtarları temsilen buraya geldik. Tüm muhtarların gelmesini isterdik ancak imkanlar ölçüsünde temsili olarak geldik. Bizler kadın muhtarları bir araya getirmek amacıyla derneğimizi kurduk. Bu geziyi bir kadın hareketi olarak başlattık. Van, İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Kayseri olarak 7 temsilciliğimiz var’ dedi.

‘Birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabiliriz diye yola çıktık’

       Kadın muhtarları Yalova’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren, Çiftlikköy Sahil Mahallesi Muhtarı Ebru Filiz, ‘Vatandaşların daha güzel bir Türkiye’de yaşaması için, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet kalitesinin artırılmasında birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabiliriz diye yola çıktık. Hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir zamanda böyle bir kaynaşmaya zemin hazırlanması bizleri son derece memnun ve mutlu etti. Bu etkinliğin diğer illere örnek olmasını umuyorum. Etkinliği düzenlememizde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

    Kadın muhtarlardan, vur patlasın, çal oynasın

Gezi kapsamındaki etkinlik, ilk olarak Yürüyen Köşk’te kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından kadın muhtarlar, Yalova Kent Müzesi’ni gezdi. Çay molasında,  Çiftlikköy Bayrak Tepe tesislerinde gönüllerince eğlenen kadın muhtarlar, vur patlasın çal oynasın diyerek, davullar eşliğinde oyunlar oynayıp, halaylar çektiler.

         Sokaklarda, liderliklerini simgelediler

       Çiftlikköy Bayrak Tepe Tesisleri’nin ardından Çiftlikköy Sahili’nde yürüyüş yapan kadın muhtarlar sokaklarda, liderliklerini simgelediler.

      Muhtarlar, yürüyüş sonrasında, öğlen yemeğini, Tigem Tesisleri’nde yediler.

     Termal Kaplıcalarında, tarihi turistlik yerler gezildi. Son olarak ise Termal’den Yalova’ya dönen kadın muhtarlar, Yalova Bahane Kafe’de akşam yemeğini müzik eşliğinde sohbet ederek yediler.

Şaban Ertan ve eşi, kadın muhtarları yalnız bırakmadı

      Bahane Kafe’deki yemeğe katılan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ve eşi, kadın muhtarları yalnız bırakmadı.

      Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, kadın muhtarlara hediyeler takdim etti.

             ‘Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik’

     Gezi kapsamındaki etkinliği değerlendiren Çiftlikköy Sahil Mahallesi Muhtarı Ebru Filiz, ‘Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan’a maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Kadın muhtarlarımız, bizler için kilometrelerce uzaklardan geldiler. Yalova’da birlik ve beraberliğin gücünü Türkiye’ye gösterdik. Kadın muhtarlarımızla eğlenceli, dopdolu bir gün geçirdik. Uzaktan gelen muhtarlarımızı Tigem tesislerinde ağırladık. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel